En Sıcak Konular

'Usulüne uydurup 600 askeri ordudan attık'

15 Mayıs 2012 13:40 tsi
Korgeneral  Özkılıç, 'Sincan olaylarında 3 sene Genelkurmay'da özel bir grupla çalıştım. Bu dönemde 600 kişiyi TSK'dan attırdık. Hepsinin suçlu olduğuna emin miydik? Çok değildik' diyor.

Dünya Bültenin'de yer alan habere göre; 28 Şubat soruşturmasının son dalga operasyonunun ardından tutuklanan 6 muvazzaf generalden biri olan Korgeneral Tevfik Özkılıç, TSK'dan ihraçlarla ilgili çarpıcı itiraflarda bulundu.

Star Gazetesi'nin haberine göre 28 Şubat sürecinde 3 yıl Genelkurmay'da özel bir birimde çalıştığını söyleyen Özkılıç, burada sorgusuz sualsiz 600 kişiyi ordudan attıklarını, kurunun yanında yaşın da yandığını söyledi. Atılan kişilerin suçlu olup olmadığını bilmediğini söyleyen Özkılıç, "Biz adamı usulüne uygun yargılarız asarız. Delile ihtiyaç yok" dedi.

"USULÜNE GÖRE YARGILAR, ASARIZ"

28 Şubat soruşturması kapsamında tutuklanan EDOK Komutan Yardımcısı Korgeneral Tevfik Özkılıç'a ait olduğu iddia edilen ve dailymotion.com'a düşen ses kaydı 28 Şubat döneminde yapılan hukuk dışı uygulamaları bütün çıplaklığıyla gözler önüne serdi. Hukuk, demokrasi, insan hakları konusunda militer bakış açısının net bir tezahürü olan ses kaydında, "Biz adamı usulüne uygun yargılar, asarız. Delile ihtiyaç yok" deniliyor.

"AYİM'DE BİR PAKETTE ATACAKTIK"

Özkılıç'ın Kara Harp Okulu Komutanlığı yaptığı döneme ait olduğu anlaşılan ses kaydında, okul karargahlarının, öğrenci alaylarının, dekanlıkların adeta "hainlere" mesken olduğunu ifade ediyor. Başbakanlık, İçişleri ve Savunma Bakanlıklarına 3 Balyoz davası sanığını terfi ettirmedikleri gerekçesiyle tazminat cezası veren AYİM için ilginç bir yorumda konuşmada dikkat çekiyor. Özkılıçolduğu belirtilen kişi ses kaydında, "hain öğrenciler" ile ilgili olarak AYİM'de "özel bir kişi" ile "özel bir konuşma" yaptığını anlatıyor. Özkılıç, "Askeri Yüksek İdare Mahkemesi'nden özel bir kişi ile özel bir görüşme yaptım. bunların hepsini bir paketle atacaktık, tamamını" ifadelerini kullanıyor.

"ASILSIZ İHBAR'A DELİL DERİZ"

Korgeneral Özkılıç'ın itirafları bunlarla da sınırlı değil. Özkılıç, bu "paketleme işi" öncesinde ajitasyon için asılsız ihbarlar yaptıklarını da açık açık anlatıyor. Bu ihbarlar için internet cafelerin kullanıldığını, ihbar yapılan bu kafelere ise ikinci kez uğramadıklarını kaydediyor. "Yeter ki siz bir adamdan şüphelenin, onun dosyasını doldururuz" diyerek, adeta şüphenin tek başına en büyük delil olduğunu ifade eden Özkılıç "Biz adamı usulüne uygun yargılar asarız, delile ihtiyaç yok" diye devam ediyor.

3 SENE ÖZEL BİR GRUPTA ÇALIŞTIM

Öğrenciler ve subayların TSK ile ilişiklerinin kesilmesinde delile, somut verilere ihtiyaç bulunmadığını üstüne basa basa anlatan Özkılıç, bunun için siyasi delil hazırlanmasına da fikren karşı olduğunu açıkça ifade ediyor. Subayların atılması işlemlerine karşı yargı yolunun da kapalı olduğunu anlatan Özkılıç, 28 Şubat süreci ve Batı Çalışma Grubu ile ilgili itiraflarda bulunuyor. O dönemde 3 yıl Genelkurmay'da "özel bir grup" dediği "Çalışma Komisyonu"nda çalıştığını anlatan Özkılıç, "Ben Sincan olaylarında 3 sene Genelkurmay'da özel bir grupla çalıştım. (...) 600 kişi attık okuldan" diyor.

KURUNUN YANINDA YAŞ DA YANDI

TSK'DAN atılmasını sağladıkları 600 kişi arasında Kurmay Albaylar, Hakim Albaylar, Teğmenler, Başçavuşlar ve sivil memurlar da bulunduğunu anlatan Korgeneral Özkılıç "Daha önce attığımız adamları tam araştırmadan attık. Ama olsun kurunun yanında yaş da yanar değil mi? Haaa atılan o adamlar da acaba çok emin miydiniz derseniz, çok değildik arkadaşlar. Neden? Tanımıyoruz ki adamı. Komutanı demiş bu böyle. Ama bazen kurunun yanında yaş da yanarArkadaşlar" diyor. 

Bu haber 554 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,432 µs