En Sıcak Konular

Putin ile Obama karşılıklı ziyaretleri iptal etti

15 Mayıs 2012 13:09 tsi
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in hükümet çalışmalarını gerekçe göstererek 18-19 Mayıs'ta Camp David'de yapılacak G8 zirvesine katılmayacağını açıklamasının ardından, ABD Başkanı Barack Obama da Rusya ziyaretini iptal etti.

Moskova'nın yıllardır milyarlarca dolar yatırımla hazırlık yaptığı Asya Pasifik Ekonomik İşbirliği Örgütü'nün (APEC) Vladivostok'da Eylül ayında yapılacak zirvesinin ABD Başkanının katılmaması nedeni ile sönük geçmesinden endişe ediliyor.

Karşılıklı ziyaretlerin iptali ile gerilen diplomatik ilişkileri, ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, St. Petersburg'a 28-30 Mayıs günlerinde yapacağı ziyaretle yumuşatacak.

APEC bünyesinde St. Petersburg'da yapılacak "Ekonomi'de Kadın" başlıklı foruma katılacak Amerikan delegasyonuna Clinton başkanlık edecek. Rus heyetin başında ise Federasyon Konseyi Başkanı Valentina Matviyenko olacak.

Obama'nın APEC zirvesini iptali ile ilgili değerlendirmede bulunan Beyaz Saray Sözcüsü Jay Carney, Kasım öncesi Meksika'da yapılacak G20 zirvesinin dışında yurt dışı gezisi ile ilgili bilgisinin olmadığını söyledi. Obama ve Medvedev'in Meksika'da görüşeceklerini, uzlaşı sağlanamayan konuların iki ülke ilişkilerini tamamı ile etkilemesine izin vermeyeceklerini vurguladı.

Füze savunma sistemi, Suriye başta olmak üzere Ortadoğu'da yaşanan krizler ve diğer konularda Moskova-Washington hattında soğuk rüzgarlar esiyor. Diğer taraftan Rusya'nın Dünya Ticaret Örgütü üyeliği, NATO'nun Afganistan operasyonlarında Rusya'nın sağladığı lojistik destek, nükleer silahlarda indirim anlaşmaların imzalanması gibi bir dizi başlıkta da ilişkiler gelişmeye devam ediyor.

cihan

Bu haber 555 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,872 µs