En Sıcak Konular

Gizli tanık: Kola beni pasta eşimi hasta etti

15 Mayıs 2012 10:54 tsi
Ergenekon davasına bu kez de gizli tanık Akdeniz'in ifadeleri damga vurdu. Kola yüzünden bademciklerinden olduğunu söyleyen Akdeniz, seçimlerden üç önce de AK Parti'nin oy oranını gördüğünü anlattı.

Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, CHP milletvekilleri Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal ile emekli Tuğgeneral Veli Küçük'ün de aralarında bulunduğu 61'i tutuklu 256 sanıklı 'Ergenekon davası'nın 181. duruşmasına gizli tanık 'Akdeniz'in ifadeleri damga vurdu.

Duruşmada, sesi ve görüntüsü değiştirilerek dinlenilen gizli tanık ''Akdeniz'', 1998 yılında JİTEM elemanlarıyla irtibata geçtiğini belirterek, birkaç yıl Ankara Aydınlıkevler'deki karargahlarında JİTEM elemanlarıyla görüştüğünü, JİTEM'de fiili olarak çalışmadığını söyledi.

'EŞİM PASTADAN RAHATSIZLANDI'
Gizli tanık, ''Namazında bir insan olmama rağmen 1998 yılında tarihi eser kaçakçılığına girdik. Televizyonda deşifre olduk. Bir kaç gün sonra evimin önünde kurşunlama oldu. Emniyet ilgilenmedi. Ardından Genelkurmay'a giderek tehditler aldığımı söyledim. Komutanla tanıştırıldım. Dinler hakkında sorular soruldu. Bana Ergün Poyraz'ın kitaplarını okuttular. Seçilmişlerin yanlış olduğunu, dinin yanlış kullanıldığını söylediler. Burada bana kola ikram edildi. Koladan sonra ben rahatsızlandım. Ameliyat oldum, bademciklerim alındı. Aynı gün eve giderek eski eşime de pasta götürmüşler. O pastadan yiyen eski eşim de rahatsızlık geçirdi'' dedi.


Ömer ve Ayhan isimli JİTEM elemanlarıyla görüştüğünde, Nakşibendi tarikatı içinde silahlı grup tespit ettiklerini ve bu konuyu araştırmasını istediklerini ifade eden gizli tanık, ancak kendisinin bu tarikata gidip gelmesine rağmen böyle bir şey tespit etmediğini anlattı.

'ERDOĞAN TÜRK DEĞİL' YAZISI
Bilişim teknolojisi uzmanı olduğunu belirten gizli tanık, ''İnternet siteleri hazırladım. 50-100 DVD getirdiler. Propaganda amaçlı bunların tüm kesimlere duyurulacağını söylediler. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Türk olmadığına dair yazılar vardı. Dini, namazı çok farklı anlatan bir kitap verildi. Yayınlamadım. Manevi olarak bunlardan rahatsız olduğum için savcı Zekeriya Öz'e giderek ifade verdim'' diye konuştu.

ÜÇÜNCÜ SEFERDE OY ORANINI GÖRDÜM
Hayatında AK Parti'ye hiç oy vermediğini belirten gizli tanık, seçimlerden 3-4 gün önce rüyasında AK Parti'nin kazanacağını gördüğünü söyledi.

Emekli Tuğgeneral Veli Küçük'ün kızı olan avukatı Zeynep Küçük, ''gizli tanık Akdeniz''den Ak Parti'nin seçimlerde kazanacağına ilişkin gördüğü rüyayı anlatmasını istedi.

İstihareye yattığını ifade eden gizli tanık, ''Başbakan'ın eşini (Emine Erdoğan) gördüm. Bir daha istihareye yattım. Yine Başbakan'ın eşini gördüm. Bir daha yattım AK Parti'nin oy yüzdesini gördüm'' diye konuştu.

SUBAY, BALBAY VE ÖZKAN'IN KONUŞMALARINI VERDİ
Gizli tanık, ''Büyük Anadolu Hareketi'', ''Kırmızı Gülün Adı Var (KGAV)'' adıyla hazırladığını söylediği internet sitelerine koyması için kendisine emekli Albay Ergüder Ökten tarafından verilen DVD'lerde tutuklu yargılanan CHP Milletvekili Mustafa Balbay ve Tuncay Özkan'ın görüntü ve seslerin yer aldığı konuşmaların bulunduğunu söyledi.

Gizli tanığın bu yöndeki açıklamaları üzerine Mustafa Balbay, ''Sizinle temas kuranlar, benimle görüşüyorlar mıymış?'' diye sordu.

Gizli tanığın, Ergüder Ökten'in Balbay ile görüştüğünü söylediğini ifade etmesi üzerine Balbay, ''Ankara'da yaşamışsınız. Gazeteler herkese açık yerlerdir. Siz de randevu alsanız benimle görüşebilirdiniz'' diye konuştu.

ELEKTRONİK İSTİHBARATÇI
Balbay'ın, ''Size verildiğini söylediğiniz DVD'lerde benimle ilgili hangi içerikte görüntüler vardı? Ben binden fazla televizyon programı yaptım. O programlardan bizim isteğimiz dışında kaydedilmiş olabilir mi? Bunları size kim getirdi?'' sorusuna gizli tanık, ''Bunları bana getiren elektronik istihbaratçı rütbeli biriydi. Söylemlerinizi başka bir organizasyon için toplama noktasındaydılar. Sizin etkili konuşmalarınızla olay farklı bir yöne çekilmek isteniyordu'' şeklinde yanıt verdi.

Balbay'ın, ''4 yıla yakın süredir burada tutukluyuz. İddia edilen terör örgütü üyesi olmakla suçlanıyoruz. Ergenekon adını duydunuz mu?'' sorusu üzerine de gizli tanık, ''Adı nedir bilemem. 'Silahlı eyleme geçmeliyiz. Bu iş böyle giderse hepimizi topa dikerler' diye konuşuyorlardı'' diye yanıt verdi.

Balbay, askerliğini yaptığı 1982-1983 yılından beri eline silah almadığını belirterek, ''Böyle bir örgütle adımın yan yana anılması bile beni üzüyor. Böyle bir irtibatım olduğuna ilişkin bir bilginiz var mı?'' sorusu üzerine gizli tanık, bilgisi olmadığını ifade etti.

'TALİMATLA YAZI YAZMADIM'
Gizli tanık Akdeniz'in Balbay'a mail atıp yazılarını yayınlama konusunda izin istediğini belirtmesinin ardından söz alan Mustafa Balbay, kendisine yüzlerce mail geldiğini belirterek, böyle bir maili hatırlamadığını söyledi.

Balbay, ''Bir kişinin yazılarının, konuşmalarının alınıp yayınlanması başkadır, başkasının talimatıyla yazılması başkadır. Suç olmasa dahi etik olarak kimse bana talimatla yazı yazdıramaz. Ben kimsenin talimatıyla yazı yazmadım, yazmam da. Kimse beni kullanamaz'' dedi.

Tuncay Özkan da ''Temmuz 2008'de savcıya verdiğiniz ifadede benim adım geçmiyor. Buradaki ifadenizde benim konuşmalarımın bulunduğu DVD'lerden söz ettiniz. Neden?'' diye sordu.

Gizli tanık, da savcıya verdiği ifadede Özkan'ın adından söz ettiğini ancak kayıtlara geçmediğini anlattı. 


Bu haber 646 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,161 µs