En Sıcak Konular

Dikkat! Meteoroloji'den önemli uyarı

15 Mayıs 2012 09:36 tsi
Türkiye yeni bir yağış sisteminin etkisine giriyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yaptığı açıklamada halen Türkiye ’yi etkileyen, sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde yağışlara neden olan hava kütlesine ek olarak, yarından itibaren yeni bir yağışlı sistemin etkisine girileceği tahminde bulundu.
 
Buna göre, yapılan son değerlendirmelere göre; yarın Doğu Karadeniz, İç Anadolu ’nun doğusu, Doğu Akdeniz, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu’nun doğusu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu ’nun kuzeybatısı ile Batı Karadeniz Bölümü’nün sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.
 
Yağışların, Trakya ve Marmara’nın batısı (Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale ve Balıkesir), İzmir’in kuzey ilçeleri ile Manisa çevrelerinde yer yer kuvvetli olacağı ediliyor.
 
BİR BAŞKA YAĞIŞ SİSTEMİ DE CUMA GELECEK
 
Yağışlı sistemin Perşembe günü kuzey ve doğu bölgelerde etkili olduktan sonra Türkiye’yi terk edeceği, ancak Cuma günü batı bölgelerinden itibaren yeni bir yağışlı sistemin etkisine girmesi bekleniyor.
 
Hava sıcaklığının, Karadeniz kıyılarında hissedilir derecede olmak üzere artacağı ve yurt genelinde mevsim normalleri civarında ve yer yer üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.
 
Rüzgarın, yarın Marmara ve Ege Bölgelerinde çarşamba günü ise iç kesimlerde kuvvetli ve yağış anında kısa süreli fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor.
 
Trakya, Marmara’nın batısı ve kuzey Ege ’nin kıyı kesimlerinde beklenen kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların oluşturabileceği taşkın, su baskını, yıldırım, lokal dolu yağışı, kuvvetli rüzgar ile yağış anında ki kısa süreli fırtına sebebiyle, meydana gelebilecek olumsuz şartlara karşı vatandaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

trthaber


 

Bu haber 615 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,175 µs