En Sıcak Konular

AB'den İsrail'e uyarı

14 Mayıs 2012 22:15 tsi
AB dışişleri bakanları, işgal altında tuttuğu Filistin topraklarını ilhak politikasını son dönemde hızlandıran İsrail'i ''iki devletli çözümü'' tehdit etmekle suçladı.



AB dışişleri bakanlarının kararlarında, İsrail'in yeni yerleşim yerlerine izin verdiğini ve mevcutları büyütme faaliyetlerini hızlandırdığını belirtti.

Bunun yanında İsrail'in, Doğu Kudüs'te Filistinlileri zorla tahliye etmesi ve evlerini yıkmaya devam ederken burada Yahudi yerleşimlerini genişletmesinin ve Filistinlilerin barışçıl, kültürel, ekonomik, sosyal ve siyasi faaliyetlerini engellemesinin, derin endişe kaynağı olduğunu ifade eden dışişleri bakanları, bu yolla iki devletli çözümün imkansız hale gelebileceğini belirtti.

AB, İsrail'e, Filistin topraklarındaki yerleşim faaliyetlerinin uluslararası hukuka göre gayrimeşru olduğunu hatırlatarak, Kudüs dahil 1967 sınırlarında tarafların karşılıklı rızasına dayanmayan hiçbir değişikliğin tanınmayacağını bildirdi.

Kararlarda, İsrail'e, Kudüs'ün iki devletin ortak başkenti olabilmesi için burada Filistin kurumlarının açılmasına izin verilmesi, Kudüs'teki Filistinlileri zorla tahliye edip evlerini ve altyapılarını tahrip etme politikasından vazgeçmesi ve Filistinlilerin hayat şartlarını iyileştirmesi çağrısı yapıldı.

AB kararlarında, Yahudi yerleşimcilerin, Filistinlileri hedef alan şiddet ve provokasyonları kınanarak İsrail'den sorumluları yargı önüne çıkarması ve uluslararası yükümlülüklerini yerine getirmesi talep edildi.

Kararlarda, ayrıca, İsrail'e, Gazze şeridine insani yardım, ticari mal ve insan geçişlerini şartsız ve daimi şekilde başlatması çağrısı da yapıldı.

Bu haber 833 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,004 µs