En Sıcak Konular

Medya'da kim nereye transfer oldu?

14 Mayıs 2012 16:59 tsi
Medya dünyasında hareketli günler yaşanıyor. Akif Beki, Yiğit Bulut, Sevilay Yükselir, Yiğit Bulut, Uğur Dündar yer değiştirdi. Medyada taşlar yerinden oynamaya başladı.

Türkiye’de medya siyasal atmosfere göre sürekli olarak değişiklik gösteriyor. Darbe dönemlerinde (27 Nisan muhtırasını ayrı saymak gerekiyor) medya sürekli olarak halktan yana değil güçten yana oldu. 28 Şubat süreci askeri darbe olmanın yanında medya eliyle gerçekleşmiş bir darbenin adıdır.

Yiğt Bulut Kanal 24'te

Medya dünyası son günlerde hareketli günler yaşamaya başladı. Habertürk’ün başından gönderilen Yiğit Bulut önümüzdeki günlerde Kanal 24’ün başına geçiyor. Tek başına gelecek olan Bulut, 24’ün editöryal kadrosu ile kanalı daha üst sıralara taşımak için mücadele edecek. Bulut’un tek başına kanala geliyor olması kendisi açısından dez avantaj olsa da kanalın teknik imkanlarının işini kolaylaştıracağı belirtiliyor.

Sevilay Yükselir Beyaz Tv'yi bıraktı

Sevilay Yükselir ve Özay Şendir’in Beyaz TV’de yayımlanan Acı kahve Programı bu gece itibariyle ekranlara veda ediyor. Sabah Yazarı olan Yükselir bundan sonra A Haberde tek başına Ahmet Hakan’ın tarafsız bölge tarzı bir program sunacak. Programda Moderator yapacak olan Yükselir, yeni tartışmalara kapı aralayacak.

Beki Milliyet ve Vatan'da

Başbakan’ın eski basın Danışmanı Akif Beki uzun zamandır Kanal 24’ün başındaydı. Beki, 24’ten sonra Milliyet ve Gazetevatan’ı alan Demirörenlerin yanına gidiyor. Her iki gazetenin tepe yönetiminden sorumlu olacak olan Beki’nin en büyük dezavantajı muhalefet görevi sürdürerek gazete tirajlarını korumaya çalışan Milliyet ve Vatan’da hareket alanının sınırlı olacak olması.

Dündar, Sözcü Gazetesi'nde

Star TV’den gönderilen Uğur Dündar Sözcü Gazetesi ile anlaştı ve bugün ilk yazısını yayımladı. Dündar, neden Sözcü’ye geçtiğini şöyle yazdı: “Tercihimin nedeni, Sözcü’nün bağımsız gazete olmasıdır. Sözcü'nün genç sahibi, başka işlerden para kazanıp, araya medyayı sıkıştırmıyor. Sadece gazetecilik yapıyor. İşleri şeffaf, her an hesabını verebilir durumda. Bu nedenle de kimse karışamıyor. Sözcü'de çalışanların beyinlerinde otosansür, yüreklerinde ''Bu haberi yaparsak Ankara ne der?'' korkusu yok. Gazetecilik ilke ve ahlakına sahip, yasalara ve kişilik haklarına saygılı gazeteciler için günümüz medyasında en özgür ortam ''Sözcü''de...”

Medyada bütün bu değişikliklerin Hürriyet Gazetesi’ne nasıl yansıyacağı merak konusu



Bu haber 726 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,722 µs