En Sıcak Konular

Aleviler’den Abdullah Gül'e çağrı

14 Mayıs 2012 15:30 tsi
Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı Kemal Bülbül, 2 Temmuz'da Sivas'ta yapılacak anma etkinlikleri için Cumhurbaşkanı, Başbakan ve İçişleri Bakanı'na çağrıda bulundu.

CHP Bursa Milletvekili Aykan Erdemir, TBMM'de, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı, yöneticileri ve ailelerle birlikte basın toplantısı düzenledi.

"Bugüne kadar bu sesi duyan hükümet yetkilisi çıkmadı" diyen Erdemir, "Bir kez daha Anneler Günü vesilesiyle seslenmek istiyoruz. Bakarsanız bu sefer bir duyan çıkar" dedi.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı Kemal Bülbül, "Yakın zamanda 2 Temmuz anmasıyla karşı karşıya kalacağız. Biz buradan Sayın Başbakan'a, Sayın İçişleri Bakanı'na, Emniyet Genel Müdürü'ne, Sayın Cumhurbaşkanı'na sırasıyla bu anmada gerekli kolaylığı sağlamalarını diliyoruz. Türkiye'de Aleviler çok tedirgin. Bu tedirginliğin kaldırılması için parlamentoya bir görev düşüyor" dedi.

CUMHURBAŞKANI'NA MEKTUP

Sivas olaylarında yakınını kaybeden Hüseyin Karababa da, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e yazdıkları mektup hakkında bilgi verdi. 2 Temmuz Sivas katliamında hayatını kaybeden aileler adına Hüseyin Karababa, Mehmet Gündüz ve Hüsnüye Kaya imzalı mektubu okuyan Karababa, şöyle dedi:

"Bu yıl gerçekleştireceğimiz 19. anma etkinliklerimize yine yaşlı, çocuk yani her yaştan insanımız katılacaktır. Özellikle ailelerimizden yaşlı ve hasta insanlarımız olası bir polis saldırısı ve gaz bombası etkisi ile beklenmedik sonuçlarla karşılaşabileceğimizi sizlerle paylaşmak istiyoruz. Böyle bir durumla karşılaşılmaması için gerekli talimatın tarafınızca verilip 2 Temmuz anma etkinliğimizin sağlıklı bir şekilde geçmesini sağlamanızı cumhurun talebi olarak iletiriz."

AİHM'E BAŞVURACAK

Başbakan hakkında AİHM'e gideceğini ifade eden Karababa, şunları söyledi:

"Başbakan davamızın zamanaşımına uğramasının ardından bir açıklama yapmıştı, dedi ki, hayırlı uğurlu olsun diye. Yargıtay süreci olan bir davaya bitmemiş bir davaya Başbakan müdahil oldu ve katillerden yana taraf oldu. Toplu katliam yapan bir adamın serbest bırakılmasını bir Başbakan hayırlı olsun diyerek ciddi bir Alevilere karşı suç işlemiştir. Bundan dolayı biz bir dava açtık. Bugün aldığım evrağa göre diyor ki, ikimizin de dava açma hakkı yoktur. Siz bir vatandaş olarak Başbakan hakkında dava açamıyorsunuz ve başsavcı diyor ki benimde öyle dava açma yetkim ve hakkım yoktur diyor. 15 gün içinde Sincan Ağır Ceza Mahkemesine başvuracağım, Sincan Ağır Ceza Mahkemesi'de reddedecektir büyük bir ihtimalle başvurularımı. Kısa bir süre sonra da AİHM'e Tayyip Erdoğan'ın insanlık suçu işleyenlere destek ve yatakçılık ya da basın yoluyla cesaretlendirdiğine dair AİHM'e gideceğiz. Sayın Başbakanla davamızı bir anlamda orada yürüteceğiz."



Bu haber 726 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,547 µs