En Sıcak Konular

BDP, yürüyüş yapacak kalabalığı toplayamadı

14 Mayıs 2012 15:23 tsi
BDP Kadın Meclisi'nin, Diyarbakır ve Ankara’da teröristbaşı Öcalan için düzenlemek istediği programı, valilik yasakladığı için polis eyleme izin vermedi.

 Yasağa rağmen Diyarbakır’da yürüyüş düzenleyeceğini belirten BDP ise yeterli kalabalığı toplayamaması üzerine yürüyüşte ısrar etmedi.

 BDP, bir hafta önce açıkladığı ‘Öcalan’a özgürlük için oturma nöbeti’ eylemini, İçişleri Bakanlığı, demokratik çözüm çadırlarındaki eylemleri hatırlatarak yasaklamıştı. Bakanlığın açıklamasına rağmen yürüyeceğini belirten BDP’lilere, Diyarbakır ve Ankara’da polis izin vermedi. BDP ise Diyarbakır’ın Bağlar ilçesindeki Özgür Yurttaş Derneği’nin önünden, Batıkent’e kadar yürüdükten sonra özgürlük nöbeti tutacağını belirtti.

 Diyarbakır polisi Batıkent ile şehrin birkaç noktasında önlem alarak eylem yapmak isteyenlere izin vermeyeceğini belirtti. Eylemin yapılacağı saate kadar herhangi bir kalabalık toplanmadı. Bunun üzerine, BDP Milletvekili Ayla Akat Ata ile BDP Diyarbakır İl Başkanı Zübeyde Zümrüt, Batıkent’te önlem alınarak izin verilmesini istedi.

 Polis, yasak kararını hatırlatmasına rağmen İl Başkanı Zümrüt ısrar etti. Zümrüt'ün Anneler Günü dolayısıyla ısrar etmesi üzerine görevli polis müdürü, “Ama siz kadınlar için, anneler için bir etkinlik düzenlemiyorsunuz ki. Sizin ne için eylem düzenlediğiniz belli. Bize yardımcı olun diyorsunuz, anneler için olsaydı yardımcı olurduk.” şeklinde cevap verdi. 

Cihan



Bu haber 745 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,163 µs