En Sıcak Konular

Çelik:Danıştay kararları 600 milyar zarar verdi

14 Mayıs 2012 14:30 tsi


Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, geçmiş dönemlerde Danıştay'ın yürütmeyi durdurma kararları nedeniyle milletin zararının 600 milyar dolar olduğunu söyledi.


Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) öğrenci kulüpleri tarafından hazırlanan programa konuşmacı olarak katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, partisinin Kütahya teşkilatını ziyaret etti.

Çelik, burada yaptığı açıklamada, geçtiğimiz yıllarda askerin her şeye karıştığına, medyanın üç günün ikisinde aleyhlerine bir manşet attığına değindi. Çelik şunları söyledi: "Eski Danıştay başkanlarından birisine Başbakanımız'ın yanında dedim ki 'Sayın başkanım, adamlarınız haber alsa Hüseyin Çelik Kızılay'da yürüyor, siz yürütmeyi değil yürümeyi durduruyorsunuz.' Böyle bir Danıştay vardı. Danıştay'ın yerindelik kararlarından dolayı bu milletin zararı 600 milyar dolar olmuştur. Anayasa değişikliği ile millet kendi kaderine el koydu ve 'yerindelik kararı veremezsiniz' dedi. Özelleştirme yapıyorsunuz, 'bu kamu yararına mı' diyorlar. Kamu yararına olup olmadığını milletin iradesi ile oluşturulmuş hükümet ve uzmanlar bilmiyor da sen mi biliyorsun? Askerler her şeye karışır, medya üç günün ikisinde aleyhimize manşet atar, YÖK ayrı bir alem. Geldiğimizden beri bir elimizle çalışmak durumunda kaldık. Yılmadan bıkmadan, ama rehavete düşmeden çalışmaya kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz inşallah."

VESAYET HER GEÇEN GÜN KALKIYOR

Geçiş dönemlerinin sıkıntılı olduğunu, vesayetin her geçen gün kalktığının altını çizen Çelik, göreve gelmeden önce millete taahhütleri olduğunu ifade etti. Çelik, "Geçiş dönemleri sıkıntılı olur, ama eninde sonunda kazanan halk olacaktır. Dikkat edin, her geçen gün vesayet biraz daha kalkıyor. Milli hakimiyet gerçek manada biraz daha tecelli ediyor. Türkiye darbe ve darbecilikten, cuntadan yakasını kurtarmaya çalışıyor. Geçmişte yapılan bütün pisliklerin hesabı soruluyor. Bu bizim millete taahhütümüzdü. Biz bu milletin 7 kez önüne sandık koyduk, hepsinde de AK Parti dedi." ifadesini kullandı.

 

Kaynak: CİHAN
 

Bu haber 704 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,388 µs