En Sıcak Konular

CHP'li başkandan yerel basına sansür!

14 Mayıs 2012 14:25 tsi
Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç belediyeye ait bilgisayarlarda Sarıyer’de yayın yapan gazetelerin internet sitelerine erişim yasağı koydurttu.

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’in talimatıyla Sarıyer’de yayın yapan gazetelerin internet sitelerine erişim Sarıyer Belediyesi’nin Bilgi İşlem Müdürlüğü tarafından engellendi. Belediye çalışanları Sarıyer’den haberleri okumak için sitelere giriş yaptığında, “Sarıyer Belediyesi’nin bilgi güvenliği kapsamında erişimi engellenmiş bir siteye girmeye çalışıyorsunuz. Bu sitenin işiniz gereği açılması gerektiğini düşünüyorsanız bilgi işlem yetkililerine eposta veya telefon aracılığı ile bilgi veriniz ” yazısıyla karşılaşıyor.
AK Parti soru önergesi verdi

AK Parti Meclis Üyesi Halil Canarıkan belediyede yerel basına karşı uygulanan sansürle ilgili belediye meclisine soru önergesi verdi.  Canarıkan soru önergesinde Sarıyer’deki yerel basının kaliteli yükselişine vurgu yaparak şu ifadeleri kullandı:  Yerel basınımız Sarıyer için oldukça önemlidir. Diğer ilçelere nazaran burada yakalanan kalite ilçemiz açısından oldukça sevindirici bir durumdur. Buradan tüm gazeteci arkadaşlarımız tebrik ediyorum ve başarılarının devamını diliyorum.  Bizler yerel yöneticiler olarak kamu görevi yapan bu arkadaşlarımızın eleştirilerini başımızın üstüne koyup, yapılan tüm yorumları dikkate almalıyız. Bu demokrasinin de bir gereğidir.  Yerel basınımız Sarıyer’de böylesi kaliteli bir süreç yakalamışken, İstanbul’un diğer ilçeleri bile yerel gazetelerimizin bu performansına gıpta ile bakarken,  bizler kamu görevi yapan gazetelerimizin önüne engeller koymamalıyız.

Canarıkan “Belediye başkanı suç işlemektedir”

Sarıyer’imizin en etkili gazetelerinden biri olan Sarıyer Manşet Gazetesi’nin internet sitesi sariyermanset.com ve yine ilçemizde yayın yapan sariyerguncel.com internet haber sitelerinin belediyedeki bilgisayarlarda erişimi engellenmiştir.  Direk Belediye Başkanı Sayın Şükrü Genç’in talimatı ile yapıldığı söylenen bu engelleme suçtur. Belediye personelinin haber alma hakkını engellemektir. Seçim döneminde ve sonrasında bu kürsüde yaptığı konuşmalarda “Sarıyer’i yerel basınla birlikte yöneteceğiz” sözlerini buradan sayın başkana hatırlatmak istiyorum. Yine Sayın Belediye Başkanı Şükrü Genç’in Sarıyer Manşet Gazetesi hakkında açtığı davaları kaybettiği ortadadır.  Sarıyer Belediyesi yerel basınımıza güç katmak yerine,  onların önünü gerek davalarla gerekse erişim engellemeleriyle kesmek istemektedir.  Eleştirilerde haksız bir durum varsa bunun yolu tekzip ya da yargıdır. Açtığınız davaları tek tek kaybetmeniz sizin haksızlığınızı da ortaya koymaktadır.

Şükrü Genç: “Belediye çalışanları işi gücü bırakmış internetle uğraşıyor”

Öte yandan konuyla ilgili Sarıyer Posta’ya bilgi veren Başkan Şükrü Genç, “Personelden bazı kişiler işi gücü bırakmış internet sitelerinde zaman öldürüyor. Ayrıca belediye hizmetlerini kötülemek ve çalışanların motivasyonunu bozmak için başka isimlerle kasıtlı olarak olumsuz ve asılsız yorumlar yapıyorlar. Bize karşı yapılan bu saldırılara karşı önlem almak da hakkımız olsa gerek. Ancak yerel basını engellemek ya da haber alma özgürlüğünü kısıtlamak gibi bir amacımız yok. Sadece herkes işini yapsın istiyoruz. Çünkü biz, çalışanlarımıza işlerini yapmaları karşılığında maaş ödüyoruz, internette saatlerce takılsınlar diye değil” dedi.
Belediye Başkanı Şükrü Genç daha önce de kendisini eleştirdiği gerekçesiyle Sarıyer’in en çok okunan gazetesi olan Sarıyer Manşet Gazetesi hakkında toplamda 150 bin TL’lik tazminat davası açmış ve bu davaları kaybetmişti.

SARIYERMANŞET



Bu haber 664 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,189 µs