En Sıcak Konular

Seçim öncesi İsrail için kesenin ağzını açtı

14 Mayıs 2012 14:13 tsi
Seçim öncesi İsrail için kesenin ağzını açtı Obama yönetiminin İsrail'e yapmayı kararlaştırdığı toplam 1 milyar dolarlık yardımın yarın açıklanması bekleniyor

ABD Kongresi Savunma Alt Komitesi'nin 2013 yılı bütçesinden İsrail'in Demir Kubbe füze savunma sistemine 1 milyar dolar aktarılmasına yönelik kararı, İsrail savunma bakanı Ehud Barak'ın Washington ziyaretinde resmen açıklanacak.

2013 yılı bütçesinde İsrail'in füze savunma sistemi "Demir Kubbe"ye ayrılan 947 milyon doların şimdiye kadar bir yıl içinde yapılan en büyük askeri yardım olduğu bildirildi.

İsrail'in ABD'den füze savunma sistemi için alacağı bu mali yardımın 680 milyon dolarını "Demir Kubbe" için, geriye kalan parayı da orta ve uzun menzilli füzelerin geliştirilmesinde kullanacağı belirtildi.

ABD'de kasım ayında yapılacak başkanlık seçimi sonrasında İsrail'in nükleer programından dolayı İran'a askeri bir saldırı senaryoları yeniden gündeme gelecek. İsrail ise bu süreyi füze savunma sistemini daha da güçlendirmek için kullanmayı tasarlıyor.

"CÖMERT"

İsrail savunma bakanı Ehud Barak'ın yarınki Washington ziyareti sırasında ABD'li meslektaşı Leon Panetta ile birlikte yardıma ilişkin kararı resmen açıklaması bekleniyor.

ABD diğer iki füze savunma programı için yapılacak yardımı da onayladı. Orta menzilli füze savunma sistemi "Sihirli Değnek" için 165 milyon dolar, uzun menzilli füze savunma sistemi "Ok" için 119 milyon dolar İsrail'e verilecek.

İsrail güvenlik kaynakları, yardım planının, özellikle Amerika Birleşik Devletleri'nde ekonomik durumu göz önünde bulundurulduğunda özellikle cömert olduğunu söyledi.

Barak ve Panetta ayrıca 23 Mayıs tarihinde Bağdat'ta gerçekleşecek İran ile nükleer görüşmelerin ikinci turu başlamadan önce konuyu değerlendirecek.

Bu haber 1,033 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,447 µs