En Sıcak Konular

Yıldız: AK Parti yanlış yaparsa oy vermeyin!

14 Mayıs 2012 12:40 tsi
Bor kaynaklarının özelleştirilmesine yönelik eleştirilere cevap veren Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ‘Yanlış iş yapıyorsa AK Parti’ye oy vermeyin’ dedi.

“AK Parti hükümetleri doğru yaparak güçlendi. Kimse kimseye kara kaşına oy vermez. Ak parti yanlış yapıyorsa AK Parti oy vermemek lazım. Ama AK Parti doğru iş yapıyor o yüzden bu oyları alıyor zaten. Biz kömür konusunda da doğru iş yapıyoruz. Çevre ve yeşil bizim.”

TV8’de Erkan Tan’ın konuğu olan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Bor kaynaklarının özelleştirilmesine yönelik eleştirilere cevap verdi. Yıldız: ‘Yanlış iş yapıyorsa AK Parti’ye oy vermeyin’ dedi.

Yıldız şunları kaydetti:

“BOR KAYNAKLARINI ÖZELLEŞTİRMEYECEĞİZ!”

“Ben yetkili bir ağız olarak söylüyorum: BOR kaynaklarını özelleştirmeyeceğiz, özelleştirmeyi de düşünmüyoruz. Böyle bir politikamız da yok. Bugün düşünmüyoruz gelecekte de düşünmeyeceğiz. Bugün bahçenizde BOR bulunsa biz devlet olarak orayı kamulaştırırız. O bahçedeki BOR’u da devlet alır, hiç merak etmeyin. Bu kadar devlet endeksli bir şeydir. Ne için? Stratejik önemi olduğu için. BOR’un kendisi değil, hizmet alımı özelleştirilebilir. Yani ben bu kaynağın çıkartan kepçeyi kamu eli ile değil de özel sektör ile yapıyorsam BOR özelleştirilmiş oluyor mu? Olmaz! Bizim yapacağımız işler bir kısım hizmet alımları ile alakalı özelleştirmelerdir.”

“NÜKLEER SANTRAL KONUSUNDA DA BİZE GÜVENİN!”

“Dünya’da 442 tane nükleer santral var. Çernobil’den sonra 144 tanesi yapıldı. Fukuşima’dan sonra devam eden 63 tane nükleer güç santrali var. Siz başınızı kuma sokup nükleer santral yapmayacağım demekle nükleer santraller işletmede olmuyor olmayacak. Bir yandan işletilecek. Fransa’da nükleer santralin olduğu yerdeki nehirdeki balıklar zarar görmüyor, Fransa’ya giden turiste bir şey olmuyor; ama Türkiye’dekine oluyor. Böyle bir şey var mı? Böyle bir şey yok. Türkiye nükleer santral yapmasın diye yapılan söylemlerdir bunlar. Nükleer santraller zararlı diye kapatılmıyor. Ömrünü doldurmuş santraller tabii ki hemen kapansın. O santral orada durdukça daha tehlikeli oluyor. Hiçbir konuda vatandaşımızı sıkıntıya sokmadık bu konuda da sokmayız!”

“TÜRKİYE’DE DOĞALGAZ, HAM PETROL VARSA BULACAĞIZ!”

“Ülkemizde ham petrol olmasını en çok isteyenlerden bir tanesi de benim. Ama biz bütün bu aramalarımız ile beraber biz petrol bulamayabiliriz ama biz arıyoruz. Bunu bir siyasetçi kolay kolay söylemez. Ben vatandaşımıza olabildiğince gerçeği tüm yalınlığı ile anlatmak zorundayım. Türkiye’de ham petrol ya da doğalgaz varsa inşallah bulacağız ama yoksa bulamayacağız. Arama faaliyetlerini AK Parti hükümeti ile 12-13 katına çıkardık 100 milyon dolar civarındaydı şu an 1.3 milyar dolar harcıyoruz aramak için.”

KAÇAK ORANINI SIFIRLAMAK MÜMKÜN DEĞİL

“Kayıp kaçağın ortalaması; AB üyesi ülkeler de dahil %9,5 - 10’lar civarında. İçinde teknik kayıplarda var. Yani siz bir barajdan üretip de sizin evinize gelinceye kadar Türkiye’de 1 milyon kilometre, dünyayı ekvatordan dolaştığınızda 25 defa dolaşacak elektrik iletim ve dağıtım hattı var. AK Parti hükümeti işin başına geldiğinde kayıp kaçağın oranı %25’ler civarındaydı şimdi %15’lerde. Bu çalışam gerekliydi ama tabii ki yeterli bir çalışma değil bu. Ama bu oranın sıfırlanması söz konusu değil. Bu böyle biliniyorsa yanlış biliniyor. Kaçak kullananlar sadece devletin hakkını değil kul hakkı da yiyorlar!”

“İKTİDARIMIZDA 2 KAT FAZLA ELEKTRİK ALABİLİYORUZ!”

“10 yıl önce asgari ücret 184 TL idi. Şimdi 702 TL. biz 184 TL asgari ücretin hepsini alıp gidip doğalgaz alsaydık kaç metreküp doğalgaz alabilirdik, şimdi ne oldu? 1146 kilovat saat elektrik alabiliyorduk şimdi 702 liraya net olarak 2139 kilovat saat elektrik alabiliyoruz. Doğalgazda 492 metreküp doğalgaz alırken şimdi 692 metreküp doğalgaz alıyoruz. Hesap budur. 3 yıl önceki doğalgaz fiyatlarından şu anki fiyatlar daha ucuz! Asgari ücretli olarak, emekli ve memur olarak alım gücü artmış. Biz yaptığımız her şeyi vatandaşımız için yapıyoruz!”

“DÜNYADA ARZ VE TALEPTE ÇOK FAZLA DEĞİŞİKLİK YOK.”

“Dünya’da bizim ülkemizin dışındaki bölgemizde bulunan siyasi istikrarsızlıktan kaynaklanan sebepler ile bu sonuçlar çıkmasaydı rakamlar çok daha farklı olurdu. Dünya’daki 87 milyon dolar varillik günlük tüketim henüz değişmedi. Talep kısmında bir artış yok. Arzda da bir artış yok. Fiyatların oynaması için bunlardan birinin oynaması lazım. Bir Hürmüz Boğazı haberi siyasi istikrarsızlığın en büyük göstergesidir. İsrail gitti, İran’ı vuracak mı, yok vurmadı, daha geliyor, uçaklar havada, havalanmadı bu haber 10-12 dolar fark ettirdi. Dünya’da arz ve talepte çok fazla değişiklik yok.”



Bu haber 628 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,174 µs