En Sıcak Konular

Tekin'in dosyasının nasıl buharlaştığını anlattı

14 Mayıs 2012 11:28 tsi
CHP Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifa eden Gürsel Tekin'e çok yakın bir isim, Tekin'in Yargıtay'a gönderilen sahtecilik dosyasındaki evrakların eksik çıkmasıyla ilgili konuştu.

CHP Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifa eden Gürsel Tekin'e çok yakın bir isim, Tekin'in Yargıtay'a gönderilen sahtecilik dosyasındaki evrakların eksik çıkmasıyla ilgili şok iddialarda bulundu.

İlk etapta haberde isminin yazılmasını istemeyen CHP'li şahıs, Tekin'in 'dosya boşaltma operasyonunu' anlatanın kendisi olduğunu anlaması halinde ise "O zaman onunla kozlarımızı farklı şekilde paylaşırız" restini çekti.

"GÖNDERİLEN DOSYALARI PTT MEMURU TEKİN'E VERDİ"

Seçim çalışmalarında bir an olsun yanından ayrılmadığı Tekin'e birçok konuda yardım ettiğini belirten CHP'li, Kadıköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nın temyiz için Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderdiği dosyadaki belgelerin çalınmasına bizzat şahitlik ettiğini söyledi.

Tekin'in hemşerisi CHP Ankara 2. Bölge 13. Sıra Milletvekili adayı Aykut Fındıkçı'nın, Ankara PTT dağıtım merkezinde tanıdığı bir memur aracılığıyla dosyayı Tekin'e ulaştırdığını iddia eden CHP mensubu, şunları dedi:

"Kaybolduğu söylenen evrakları tanıdığı bir PTT memuru, Aykut Fındıkçı'ya getirdi. Yani o PTT memuru, aldığı postayı ilk önce Yargıtay'a götürmedi. Aykut Fındıkçı, o PTT memuruyla İstanbul'a gitti. İkili oradan Tekin'in Bağdat Caddesi'ndeki ofisine geçtiler.

Gürsel Tekin, PTT zarfı içerisindeki dosyayı onlardan aldı. Fındıkçı ile yanındaki PTT memuru Ankara'ya dönerken, Tekin de onlardan bir gün sonra Ankara'ya geldi. Tekin böylece siyasî kariyerini bitirmeye neden olacak belgeleri ortadan kaldırdı. Size olayın gerçekleştiği o ofisin açık adresini de verebilirim; Bağdat Caddesi Feneryolu Mahallesi No: 149/10 Kadıköy."

"TEKİN GENEL MERKEZ'DEKİ ODASINDA ÖDEME YAPTI"

Tekin'in İstanbul'dan milletvekili seçildikten sonra kendisini kurtaran Fındıkçı ve PTT memuruna ödeme yaptığını iler süren CHP mensubu, "O belgeler Yargıtay'a ulaşsaydı Tekin milletvekili olamazdı.

Gürsel Tekin, 12 Haziran seçimlerinden bir-iki gün sonra CHP Genel Merkezi'ndeki odasında bu ikisine ödeme yaptı. Tekin para destelerini çıkarıp bunlara verdi. O para destelerini bizzat gördüm" diye konuştu.

TEKİN: DOSYAMDAN HABERİM BİLE YOK

Hakkındaki şok iddiayla ilgili kendisine ulaştığımız CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin ise, "İddiaların hiçbirisi doğru değildir. Hiç aslı astarı yoktur. Daha fazla bir şey söyleyemiyorum.

Çünkü bu dosya uzun süredir konuşuluyor. Konuşması gereken devlet yetkilileri konuşsun, ben ne konuşacağım. Benim dosyamdan haberim bile yok" ifadelerini kullandı.

KADIKÖY SAVCILIĞI DOSYAYI ANKARA'YA YOLLADI

Her fırsatta dürüstlükten bahseden Gürsel Tekin, Kadıköy Belediye Başkan Yardımcısı iken yıkılması gereken sinemaya ruhsat vermişti.

Yapılan suç duyurusu üzerine açılan davada Kadıköy 3. Ağır Ceza Mahkemesi, mevzuat hükümlerine aykırı olarak işyeri işletme ruhsatını resmi evrakta sahtecilik yapmak suretiyle verdiği gerekçesiyle Tekin'i 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırmıştı.

Tekin ise aldığı bu cezayı temyiz için Yargıtay'a götürmüştü. Bunun üzerine yerel mahkeme, düzenlediği dosyada bulunması gereken tüm evrakları Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na göndermesi için Kadıköy Cumhuriyet Başsavcılığı'na teslim etmişti. Kadıköy Cumhuriyet Başsavcılığı da dosyayı bekletmeksizin Ankara'ya göndermişti.

EN ÖNEMLİ BELGELERİ AYIKLAMIŞLAR!

Ancak daha sonra Yargıtay'ın tozlu arşivlerinde bekletilen Tekin'in dosyası üzerinde yapılan incelemede, iddianame, bilirkişi raporları, kısa karar ve gerekçeli kararın onaylı suretinin dosyada bulunmadığı tespit edilmişti.

Dosyanın içeriğinden karar vermeyi zorlaştıran önemli evrakların alınması, 12 Haziran seçimlerine kadar Tekin'e zaman kazandırdı. Dosyanın Yargıtay'ca onanması halinde Tekin'in milletvekili olma hayali suya düştüğü gibi siyasî hayatı da bitecekti. Dosyanın içeriğinin nasıl boşaltıldığı sorusunun cevabı aranırken, CHP'den İstanbul Milletvekili seçilen Tekin, dokunulmazlık zırhına kavuştu.

YENİ AKİT



Bu haber 597 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,417 µs