En Sıcak Konular

MHP'nin 27 kişilik işkenceci listesi

14 Mayıs 2012 10:53 tsi
MHP, 12 Eylül döneminde işkenceyle suçladığı 27 kişinin ismini mahkemeye sundu. Listede eski OHAL Valisi Kozakçıoğlu da var. MHP listedeki kişiler hakkında suç duyurusunda bulunacak.

Volkan Yanardağ'ın haberi

MHP, 12 Eylül davasının ikinci duruşmasında mahkemeye 'işkenceci listesi' sundu. 12 Eylül döneminde Ankara, İstanbul, Adana ve Bursa'da görev yapan isimlerden oluşan 27 kişilik listede, eski OHAL Vali Hayri Kozakçıoğlu da var.

MHP, Avukat Yücel Bulut aracılığıyla taleplerini Ankara 12. Ağır Ceza'ya iletti. Dilekçede, darbe öncesi süreçte partinin parlamenter demokrasiye bağlılığına ilişkin Alparslan Türkeş'in gazete demeçlerine yer verildi.

SOL ÖRGÜTLER TSK'YA SIZDI

Dilekçede, MHP'ye yönelik komplo ve provokasyonlar gerçekleştirildiği, partinin şiddete çekilmek istendiği, yasadışı sol örgütlerin silahla kuvvetlere sızdığı belirtildi. Metinde, 'Bugün MHP ve mensuplarını darbe senaryolarının taşeronu olarak göstermek çabasında olanların geçmişlerini tartmaları ve darbe hevesi ve darbeye zemin oluşturma gayretlerinin kimin genlerinde mevcut olduğunu düşünmeleri gerekmektedir' denildi. Darbecilerin, MHP'lilere yönelik operasyon ve sorgularda sol görüşe mensup MHP'ye ön yargılı polisleri kullanıldığı vurgulandı. MHP kadroları ve ülkücü gençlere karşı insanlık suçu işlendiği belirtildi.

İŞTE O İSİMLER

DİLEKÇEDE yer alan isimler şöyle: Ankara'da emniyet görevlileri Zeki Kaman, Dürüst Oktay, Sefa Nar ile dönemin Mamak Cezaevi Müdürü Albay Raci Tetik. Adana'da Vali Hayri Kozakçıoğlu, Siyasi Şube Müdürü Oray Çığ, emniyet görevlileri Hayri Açıkyol ile Mustafa Birincioğlu. İstanbul'da, emniyet amiri Dursun Hocaoğlu, emniyet görevlileri Çelebi Şahinoğlu, Ruhi Nergis, İlhan Özgür, Türker Yazı, İbrahim Alaçam ve Tahsin Demir. Bursa'da birinci şube müdürü Orhan Çankaya, İstihbarat Şube Müdürü Halis Bilir, Sorgu Birim Amiri Erol Kaya, polis memurları Zihni Yavuz, Hüseyin Uçar, Burhanettin Ercan, İlhan Kuş, Kani Koçak, Abdülbekir Koçkar, Zeki Çatalkaya, Boncuk Nuri ile Sıtkı.

EVREN'İN SUBAYLARI KİM?

MHP Kenan Evren tarafından kurulan çalışma grubunda yer alan iki kurmay subayın tespitini istedi. Genelkurmay'a, 11 Eylül 1979'da Genelkurmay 2. Başkanı Haydar Saltık başkanlığında oluşturulan çalışma grubunun faaliyetlerinin sorulmasını talep etti.

AKŞAM



Bu haber 547 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,156 µs