En Sıcak Konular

Türk Ticaret Kanunu değişiyor

14 Mayıs 2012 08:57 tsi
Hükümet, iş dünyasından gelen talepler doğrultusunda 1 Temmuz'da yürürlüğe girecek olan Türk Ticaret Kanunu'nda değişikliğe gidiyor.

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, "Arkadaşlarımız çalışıyor. Aksakları gideren düzenlemeyi hemen yapacağız" dedi
 
İş dünyasında tartışmalara neden olan yeni Türk Ticaret Kanunu'nun (TTK) talepler doğrultusunda yeniden değişebileceği bildirildi.
 
Yeni TTK'da değişiklik yapılacağını açıklayan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, TTK'nın yürürlüğe girmeden önce değiştirileceğini, yasa yürürlüğe girdikten sonra da ilave bazı değişiklik yapılabileceğini söyledi.
 
Başka yasaları da değiştirdik
 
Başbakan Yardımcısı Bozdağ, yeni TTK'nın 1 Temmuz'da yürürlüğe gireceğini hatırlatarak, Türk Ticaret Kanunu'nda değişiklik yapacaklarını ifade etti.
 
Türk Ticaret Kanunu, Borçlar Kanunu ve Hukuk Muhakemeleri Kanunu'nun temel kanunlar olduğunu vurgulayan Bozdağ, "Hukuk Muhakemeleri Kanunu yürürlüğe girdi.
 
Türk Ticaret Kanunu da yürürlüğe girecek. Türk Ticaret Kanunu geniş kapsamlı bir kanun. Ceza Kanun ve Ceza Muhakemesi Kanunları da böyleydi.
 
Avukatların bile bunları okumadığı ortaya çıktı. Okuyunca eksiklikler tespit edildi. Ceza Kanunu ve Ceza Muhakemesi Kanunu yürürlüğe girmeden önce değiştirdik" dedi.
 
 KİMSE ENDİŞELENMESİN
 

Bekir Bozdağ, yeni TTK'nın yürürlüğe girmeden önce iş dünyası başta olmak üzere ilgili kesimler tarafından kanunu okuduğunu ifade etti. Taleplerini hükümete ilettiklerini aktaran Bozdağ, şöyle devam etti:
 
"İlgili bakan arkadaşlarımız konu üzerinde çalışıyorlar. Yasanın üzerinden çıkan muhtemel aksaklıkları düzelten bir düzenlemeyi yasa yürürlüğe girmeden önce yapacağız. Yürürlüğe girdikten sonra çıkan aksaklıkları gideren düzenlemeyi hemen yapacağız. Kimse bu konuda endişelenmesin" dedi.
 
Mardin büyükşehir olacak
 

Bekir Bozdağ'ı Mardin'i ziyaretinde Vali Turhan Ayvaz'ı ziyaret etti. Bozdağ, Mardin'in büyükşehir olacağını belirterek, "Zaten kültürü büyük. Artık, şehri de büyük olacak" dedi.
 
bugün








 

Bu haber 564 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,477 µs