En Sıcak Konular

Bu kez muhalif yazarlar Putin karşıtı gösteri düzenledi

13 Mayıs 2012 20:47 tsi
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in yemin edip koltuğuna oturmasına rağmen muhalif gösteriler devam ediyor. Aralık ayında parlamento seçimleri ile başlayan muhalif protesto eylemlerine bu kez muhalif yazalar öncülük etti.



Başkent Moskova'nın Puşkin Meydanı'da toplanan yaklaşık 10 bin kişi, ünlü yazarlarla birlikte yürüyüşe geçti. Rusya'nın en çok satan yazarı Boris Akunin, Putin karşıtı gösteride kitaplarını imzaladı, eylemcilerle sohbet etti. "Yönetim insanlar konuştuğu zaman saygılı olmayı öğrenmek zorunda" tespitinde bulunan Akunin, "Eğer coplarla insanları kovalıyorlarsa bu onlar için iyi değil. Onlar daha saldırgan oldukça, onlar için son daha çabuk olacak" ifadelerini kullandı.

Popüler şair Dmitri Bıkov, sanatçı Andrey Makareviç, yazar Ludmila Ulitskaya, yazar Eduard Uspenski, artist Andrey Bilijo ve diğer onlarca ünlü isim vatandaşlarla birlikte yürüdü. Geçen hafta devam eden gösterilerde 600 kadar eylemcinin gözaltına alınması üzerine siyasetçi olmayan muhalif yazarlar "Gezinti testi" adını verdikleri eylem için vatandaşı sokağa davet etti.

Muhalif figürlerden Aleksi Navalnı ve Sergey Udaltsov hafta içinde çıkarıldıkları mahkemece 15 gün hapis cezasına çarptırılmıştı.

Muhalif yazarlar barışçıl eylem niteliğinde olan yürüyüşlerine polisin nasıl bir karşılık vereceğini test etmek istediklerini söyledi. Ancak polis 6 Mayıs mitinginde olduğu gibi eylemcilere herhangi bir müdahalede bulunmadı.

Diğer taraftan Putin karşıtı gruplar 12 Haziran'da "Milyonların Yürüyüşü" adını verdikleri yeni bir gösteri için hazırlık yapıyor.

Bu haber 604 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,526 µs