En Sıcak Konular

Rasmussen: Çekilme takvimi sorunsuz

13 Mayıs 2012 18:39 tsi
Rasmussen, NATO'nun 20-21 Mayıs'taki Chicago zirvesinde Afganistan'da 2014 sonrasındaki NATO misyonuyla ilgili kararların alınacağını, devir işleminde üçüncü aşamaya gelindiğini söyledi

NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, Afganistan'da güvenliğin Afgan makamlarına devrinde üçüncü aşamaya geçilmesini memnuniyetle karşıladığını bildirdi.

Rasmussen, yazılı açıklamasında, "Afgan ulusal güvenlik konseyinin bugün açıkladığı karar uygulandığında, tüm il merkezleri dahil Afganistan'daki 34 vilayetin tamamında dönüşüm başlayacak. Bütün kazaların üçte ikisine yakını (Afgan güvenlik güçlerinin) kapsama alanına dahil olacak" dedi.

2014 sonuna kadar güvenliğin Afgan güçlerine devri planında cesaret ve kararlılıkla hedefe istikrarlı şekilde ilerlediklerini belirten Rasmussen, "2014 sonunda NATO'nun muharip misyonu sona erecek, ama Afganistan'a taahhüdümüz devam edecek. NATO Afganistan'la daimi ortaklığa kararlı ve 2014 sonrasında Afgan güçlerinin ihtiyaç duyduğu eğitimi vermeyi sürdürecek" ifadesini kullandı.

Rasmussen, NATO'nun 20-21 Mayıs'taki Chicago zirvesinde Afganistan'da 2014 sonrasındaki NATO misyonuyla ilgili kararların alınacağını bildirdi.

Afganistan ulusal güvenlik konseyinin bugün açıklanan kararında, Kapisa, Uruzgan ve Pervan da dahil olmak üzere 11 vilayette, 3. aşama olarak güvenliği sağlama sorumluluğunun NATO güçlerinden Afgan ordusuna devredileceği belirtilmişti.
 

Bu haber 571 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,871 µs