En Sıcak Konular

CHP Kongresi'nde gerginlik

13 Mayıs 2012 18:37 tsi
CHP Kongresi'nde gerginlik CHP Lideri Kılıçdaroğlu, İstanbul İl Kongresi'nde partiye zarar verenlere taziz vermeyeceğini söyledi ama kongrede gerginliğin önüne geçemedi

CHP'nin kritik İstanbul kongresindeki konuşmasında "Partiye zarar verenlere taviz vermem" diyen Kılıçdaroğlu, meydana gelebilecek herhangi bir kavgayı affetmeyeceğine dair açıklamalar yaptı ama çıkan gerginlik kongreye damga vurdu

Parti üyelerinden Bülent Kerimoğlu'nun konuşmasına müdahale etmek isteyen partililer kürsüye çıkınca güvenlik güçleri müdahale etti. Kürsü çevresinde bir süre gerginlik yaşandı.

"TAVİZ VERMEM" DEMİŞTİ

Kritik İstanbul kongresinde CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, kürsüye iki adayla çıktı ve konuşmasının sonunda adayların ellerini tutup havaya kaldırdı.

Genel Merkezin desteklediği Başkan Oğuz Kaan Salıcı ile örgütün desteklediği eski il başkanlarından Ali Özcan ile Prof. Dr. Semih Eryıldız yarışacağı CHP İstanbul İl Kongresi'ne Kılıçdaroğlu'nun tarafsızlık mesajı damgasını vurdu. Saat 13.00'de kongre salonuna gelen CHP lideri, Kılıçdaroğlu yaklaşık 50 dakika konuştu. Kılıçdaroğlu 'nun konuşmasının sonundaki, "Ben yumuşak huyluyum. Beni eleştirebilirsiniz ama partiye zarar verenlere taviz vermem. Bu yola beraber çıktık beraber yürüyeceğiz" sözleri ayakta alkışlandı.

''MERHABALAŞTIK SİZ GÖRMEDİNİZ''

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Kongresi'nde tokalaşmadığı görülen Milletvekili Gürsel Tekin ve CHP Lideri Kılıçdaroğlu, çıkışta ise kısa bir süre görüştü. CHP Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifa eden Milletvekili Gürsel Tekin, Kılıçdaroğlu ile arasının açık olduğuna yönelik sorulara ilişkin "Sayın Genel Başkanımla aramızda buzlar olması mümkün değildir" dedi.

CHP Milletvekili Gürsel Tekin, gazetecilere yaptığı açıklamada, kavgaya neden olan bir siyasetçi olmadığını belirterek, "30 yıllık siyaset yaşamımda parti içi kavgaların içinde olmamışım. Tam tersine CHP tarihinde ilk kez İstanbul'da 2 kez üst üste aday olan insanım. Niçin oldu parti içi barışı sağladığım için oldu. Benim itirazım parti içerisinde ayrıştırma olması. Aile içerisinde ailenin babaları nasıl ki çocuklarını ayrıştırmıyorsa partide de bu ayrıştırma olmasın" diye konuştu.

Tekin, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile arasının açık olduğu yönündeki iddialara ilişkin olarak, "Daha dün beraberdik. Merhabalaştık siz görmediniz. Benim Sayın Genel Başkanım ile aramda buzların olması mümkün değildir" dedi.

Kongrede çarşaf liste olduğu için oy kullanmayacağını ifade eden Tekin, poşu davası ile ilgili kararı da eleştirerek, "Kararı tam bir rezalet olarak değerlendiriyorum. Böyle bir hukuk sistemini kabul etmek mümkün değildir. Sadece bir poşudan dolayı insanların bu cezayı alması Türkiyede'ki hukuk ve demokrasinin ne boyuta geldiğinin en önemli göstergelerinden biridir" dedi.



Bu haber 754 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,659 µs