En Sıcak Konular

Sanal âlem yolcusu

13 Mayıs 2012 12:53 tsi
Sanal âlem yolcusu NATO Zirvesi için önümüzdeki hafta ABD’ye gidecek olan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, dünyanın önde gelen teknoloji şirketlerinin merkezlerine ev sahipliği yapan Silikon Vadisi’ni ziyaret edecek.

Cumhurbaşkanı Gül, Apple, Google, Twitter ve Facebook’tan brifing alacak.

CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül, NATO Zirvesi için önümüzdeki hafta gideceği ABD’de, yüksek teknoloji alanındaki dünya devi şirketlerin merkezlerinin bulunduğu ünlü Silikon Vadisi’ni de ziyaret edecek. Gül, gezisinin San Francisco ayağında uğrayacağı Silikon Vadisi’nde iletişim ve sosyal medya alanındaki dünya devleri Apple, Google, Twitter ve Facebook’un şirket merkezlerine gidecek. Twitter ve Facebook başta olmak üzere kendisi de sosyal medyayı etkin kullanımıyla tanınan Gül, bu iletişim ve sosyal medya devlerinden brifing de alacak. Twitter’da takipçilerinin sayısı 1 milyon 796 bin 692’ye ulaşan Gül, mesaj ve etkinliklerinin halka ulaştırılması konusunda Facebook ve YouTube’u da etkin bir biçimde kullanıyor.

Chicago’da 19 Mayıs

Gül, NATO Zirvesi’ne de katılacağı gezisinin ilk durağı Chicago’da ise 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı ABD’de yaşayan Türklerle kutlayacak. Gül, Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Namık Tan’ın 19 Mayıs nedeniyle 19 Mayıs Cumartesi akşamı Four Seasons Oteli’nde vereceği resepsiyona katılacak. Resepsiyona, Chicago Bulls’ta oynayan Ömer Aşık’ın da aralarında olduğu Amerikan Basketbol Ligi NBA’de oynayan ünlü Türk basketbol yıldızlarının yanı sıra ABD’de yaşayan Türk toplumunun önde gelenleri de davet edildi.

Gül’ün himayesinde gerçekleşecek resepsiyona ABD’de yaşayan Türkler yoğun ilgi gösterdi, öngörülen katılımcı sayısına da günler öncesinden ulaşıldı. Türkiye’nin Chicago Başkonsolosu Fatih Yıldız, boşkonsolosluğun resmi internet sitesinden, “resepsiyona öngörülen katılımcı sayısına ulaşılması nedeniyle 7 Mayıs tarihi itibariyle başvuruların sona erdirildiğini” duyurdu. Gül, Chicago ziyareti sırasında, bölgedeki üniversitelerdeki Türk Öğrenci Derneklerinin başkanlarıyla da bir araya gelecek.

Hollande ile görüşecek

Gül, NATO Zirvesi sırasında Fransa’nın yeni Cumhurbaşkanı François Hollande ile de görüşecek. ABD Başkanı Barack Obama ile de bir araya gelecek Gül’ün zirveye katılan birçok devlet başkanıyla da randevulaştığı bildirildi.

Balıklıgöl’de balıklara yem attı, dilek tuttu

CUMHURBAŞKANI Gül, dün sabah Adıyaman ziyareti öncesi Şanlıurfa’daki Dergâh Camisi’nde namaz kıldı. Yaya olarak caminin ve Balıklıgöl’ün bulunduğu alana gelen Gül, beraberindekilerle balıklara yem atarak dilek tuttu. Gül, yerli ve yabancı turistlerle fotoğraf çektirip, sohbet etti. Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba’dan bilgi alan Gül, daha sonra Haleplibahçe’de bulunan Amazon savaşçılarının mozaikleri inceledi. Gül, Göbeklitepe ziyaretinde de Alman Arkeolog Klaus Schmidt’den bilgi aldı.

Adıyaman gülleri

KARA Kuvvetleri Komutanlığı’na ait helikopterle Adıyaman’a gelen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ilk olarak Valiliği ziyaret etti. Burada kendisini bekleyen ve sevgi gösterisinde bulunanlara Valiliğin balkonundan konuşma yapan Gül, gösterilen ilgiye teşekkür etti ve Cumhurbaşkanı olarak ilk kez geldiği Adıyaman’daki gelişimin kendisini mutlu ettiğini söyledi. Daha sonda 500 metre mesafedeki belediye başkanlığına yürüyerek giden Gül’ün geçiş güzergahının iki tarafını da dolduran kalabalık sık sık ‘Türkiye seninle gurur duyuyor’ sloganları attı. Gül’ün, geçişi sırasında çevre binaların cam ve balkonlarından üzerine ve yola güller döküldü.


hurriyet



Bu haber 777 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,601 µs