En Sıcak Konular

Komşu'da faşist lider korkusu

13 Mayıs 2012 09:45 tsi
Komşu'da faşist lider korkusu Hükümet kurma çalışmalarının başarısızlığa uğradığı Yunanistan'da, Cumhurbaşkanı Papulyas, faşist lider Mihalolikos'la bir araya gelmemek için çare arıyor.

Yunanistan'da hükümet krizini aşmak için bir araya gelecek siyasi liderler toplantısını faşist lider endişesi sardı. Cumhurbaşkanı meclise girmeyi başaran faşist lideri toplantıya çağırmamak için bahane arıyor. Yunanistan Cumhurbaşkanı Karolos Papulyas, yapılan seçimde ilk üç sırayı alan partiler hükümet kurmayı başaramayınca siyasi liderlere bu akşam toplantı çağrısı yaptı. Ancak anayasa gereği meclise girmeyi başaran bütün partileri toplantıya çağırması gereken Papulyas'ı yüzde 7 ile parlamentoya giren faşistlerin "Altın Şafak" partisi lideri Nikos Mihaloliakos endişesi sardı. Cumhurbaşkanlığına yakın kaynaklar, 15 yaşındayken Nazi ordularına karşı mücadele eden ve yakınlarını kaybeden Papulyas'ın "Altın Şafak" liderini görmemek için elinden gelen gayreti göstereceğine dikkat çekiyorlar. Bu arada hükümet kurmayı başaramayan siyasi parti liderlerinin Cumhurbaşkanı Papulyas ile yapacakları toplantıdan sonuç alınamaması durumunda ülkede bir ay için de yeni bir seçim yapılacak.

SYRİZA BİRİNCİ PARTİ OLMA YOLUNDA

Yapılan son anketlerde, AB ve IMF anlaşmalarını reddeden ve yüzde 18 oy alarak ikinci gelen radikal sol SYRİZA'nın oyları yüzde 25'e kadar çıktı. YDP'nin yüzde 18'lerden yüzde 17'lere, sosyalist PASOK'un da yüzde 13'ten 11'e; Bağımsız Helenler (ANEL) partisinin yüzde 10'lardan yüzde 8'e; Komünist Parti KKE'nin yüzde 8'den yüzde 4'e; demokratik sol DİMAR'ın yüzde 6'dan yüzde 4'e; faşist "Altın Şafak" partisinin de yüzde 7'lerden barajın sınırı olan yüzde 3'lere gerilediği belirlendi.

sabah

Bu haber 1,061 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,617 µs