En Sıcak Konular

ABD gazetesinden Erdoğan'a eleştiri

12 Mayıs 2012 17:38 tsi
ABD gazetesinden Erdoğan'a eleştiri New York Times'ta bugün yer alan bir yazı "muhalefetten biri mi yazdı?" yorumlarına neden oldu. Yazıda, Erdoğan'ın yapmayacağı şeyler isteniyor

Türkiye'de yeni anayasa yazım sürecinde Başkanlık sisteminin de tartışılmaya başlanması New York Times gazetesinde ilginç bir şekilde yer aldı. Gazetede yer alan yorum "muhalefet partisi"nin açıklamasına benziyordu. Yazıda resmen "Erdoğan, Başkanlık sistemini istiyorsa başkan olmasın" denildi.

Yorumda, "Başbakan Erdoğan Başkanlık sisteminin Türkiye'nin yararına olduğuna çok inanyorsa o zaman başkanlığa aday olmayacağını açıklasın" diye cümleler kuruldu.

Türkiye'de 20 yıldan fazla bir süre gazetecilik yapan Finkel'in "Erdoğan'ın bir sonraki hareketi" başlıklı yazısında, "Erdoğan'ın başkanlık sistemine verdiği destek herkes tarafından biliniyor ki, 2015'te görev süresi dolmadan başbakanlığı bırakacak. 2014 yılında cumhurbaşkanı olarak yerini alacak. Ülkesini daha önce sahip olmadığı büyük bir güçle yönetmeye devam edecek" denildi.

Yazının devamında Andrew Finkel bu değişimin tek adam yönetimine dönüşmemesi gerektiğinin de altını çizdi:

"Hükümet anayasayı değiştirme isteğinde haklı fakat yeni anayasa eskisinden iyi olmak zorunda. Anayasa Erdoğan'ın iktidara daha da tutunmasının aracı haline dönüşmemeli. Erdoğan'ın bu çabaları nedeniyle yeni anayasa ile ülkenin geleceğinin şekillendirilmesi tartışmaları yerini bir adamın geleceğine bırakacak. Malesef, bütün bunlar asıl mesele olan Türk hükümetinin daha fazla nasıl temsil edilmesi konusunu da dikkatlerden  uzaklaştıracak.

Erdoğan şu an çölde gezinen Musa gibi halkını bir tür esaretten kurtardı ama onları vaat edilen topraklara götüremiyor. Eğer Türkiye'nin başkanlık sistemine sahip olması gerektiğine bu kadar inanıyorsa, ilk yapması gereken şey aday olmadığını açıklamalı."



Bu haber 1,186 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,723 µs