En Sıcak Konular

Bozdağ: Hükümet olarak önceliği eğitime veriyoruz

12 Mayıs 2012 17:33 tsi
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, hükümet olarak önceliği eğitime verdiklerini ve Türkiye'de üniversite sayısını 72'den 166'ya çıkardıklarını söyledi.



Bekir Bozdağ, Yozgat Bozok Üniversitesi Çayıralan Meslek Yüksek Okulu'nun temel atma törenine katılmak Çayıralan ilçesine geldi.

Törende yaptığı konuşmada, eğitimin önemine değinen Bozdağ, "Ülkemizde en büyük yatırım eğitime yapılmalıdır. AK Parti hükümeti olarak iktidara geldiğimizden bu yana bütçe içerisinde birinci kalemi sürekli eğitime yaptık ve yapmaya devam edeceğiz. Çünkü eğitime yatırım yapmazsanız, onun sonuçları kötü olacağı için, o kötü sonuçları ortadan kaldırmak için yapacağınız harcamalar, eğitime yapmaktan çekindiğiniz harcamalardan çok çok fazla olur. Onun faturasını da millet öder. Ama eğitime yatırım yaptığınızda ona harcadınız para herkese artı bir fayda olarak döner ülke kazanır. Biz bu noktadan hareketle bütçenin birinci kalemini eğitim yaptık." diye konuştu.

Türkiye'nin bütün illerini üniversitelerle buluşturmaya özen gösterdiklerini ifade eden Bozdağ, "Bilim nereye giderse onun kültür insanları, ilim adamları nerede olursa orada büyük bir aydınlık, büyük bir sosyal değişim ve dinamizm oluşuyor. Bu da herkesi kazandırıyor. Türkiye'de üniversitenin illere dağıtılması konusunda Ankara'nın çekinceleri, bir takım bahaneleri vardı. Biz bu bahaneleri ortadan kaldırdık. 72 üniversite vardı, bugün Türkiye'nin 166 tane üniversitesi var. Yeni üniversiteler de sırasını bekliyor. Onlarla ilgili kanunlaşma çalışmaları da devam edecektir. Çünkü gelişen Türkiye'nin üniversiteler konusunda da bir merkez olmasına önem veriyoruz." dedi.

"Şuanda Türkiye bursuyla Türkiye'de okuttuğumuz öğrenci 21 bin civarındadır. Bunlar Türkiye ile geldikleri ülkeler arasında önemli köprüler oluşturuyor." diyen Bozdağ, "Başbakanımızın talimatıyla önemli bir adım attık, bunu 40 bine 50 bine çıkartacağız. Çünkü Türkiye'de okuyan her öğrenci Türk iş adamlarının iş birliklerine önemli katkılar sunduğuna inanıyoruz. Türkiye'yi sadece mal üretimiyle değil onun yanında bilim üretimiyle yüksek öğretimde bir üs olmasıyla da dünyanın ve bölgenin merkezlerinden ana üslerinden birini yapmayı hedefliyoruz. Bu sebeple üniversitelerinin gelişmesine değişmesine son derece önem veriyoruz." şeklinde konuştu.

Artık Yozgat'ın bir üniversite şehri olduğunu ve 2002 yılında 3 bin olan öğrenci sayısının 10 bin sınırına dayandığını ifade eden Başbakan Yardımcısı Bozdağ, "Bozok Üniversitesi gelişiyor, fakülte ve yüksek okul sayısı her geçen gün artıyor. Bugünde Çayıralan'da bir meslek yüksek okulu temelini atıyoruz. Çayıralan Meslek Yüksek Okulumuzun ilçemize ilimize ve ülkemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Yüksek okulun ilçeye yapılmasını sağlayan işadamlarımıza teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Vali Şentürk ve bazı bürokratlara yüksekokulu yaptıran Hüseyin Eryılmaz tarafından plaket takdim edildi.

Daha sonra Bozdağ ve protokol üyeleri tarafından yüksekokulun temel atma töreni gerçekleştirildi.

Törene Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ın yanı sıra Yozgat Valisi Necati Şentürk, AK Parti Yozgat Milletvekilleri Yusuf Başer, Ertuğrul Soysal, il, ilçe ve belde belediye başkanları, kaymakamlar, Bozok Üniversitesi öğretim üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Bu haber 639 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,238 µs