En Sıcak Konular

'Uçağımız saldırıya uğradı'

12 Mayıs 2012 16:05 tsi
'Uçağımız saldırıya uğradı' Rus uçağın radarda kaybolması gizemini koruyor.

Endonezya'da tanıtım uçuşu sırasında volkanik bir dağa çarparak düşün Superjet-100 tipi Rus uçağın radarda kaybolması gizemini koruyor. Rus senatör, uçaklarının düşürüldüğünü iddia etti.

Rusya'nın Sovyetler Birliği'nin yıkılmasının ardından ürettiği ilk yolcu uçağı olan Superjet-100 tipi uçak geçtiğimiz çarşamba günü tanıtım uçuşu esnasında Endonezya'nın başkenti Cakarta'ya yakın bir bölgede volkanik Salak Dağı'nda çarparak düştü.

Uçaktaki 50 kişinin cesetlerine ancak dün ulaşılabildi. Ancak Rusya'nın havacılık sektöründe büyük umut bağladığı, Brezilya'nın Embraer ve Kanada'nın Bobardier tipi kısa menzilli uçaklarıyla rekabet için üretilen uçağın, düşüş nedeni hala gizemini koruyor.

Rus senatör Aleksander Torşin, uluslararası havacılık sektöründe "acımasız" bir rekabet yaşandığına dikkat çekerek, Superjet-100 tipi uçaklarının bir saldırı sonucu düşürüldüğünü iddia etti. Uçağı kullanan pilotun "çok deneyimli" olduğuna dikkat çeken Torşin, düşüş nedeninin pilot hatasından kaynaklanmadığına inandığını söyledi.

12 BEDENE ULAŞILDI

Uçakta hayatını kaybeden 50 kişinin cesetlerini taşıma işlemi ise devam ediyor. Şu ana kadar 12 kişinin cesetlerine ulaşılabildi. Endonezyalı yetkililer, bedenlerin ancak helikopterle taşınabileceğine dikkat çekerek, bunun için öncelikle helikopterlerin inebileceği bir piste gerek olduğunu açıkladı.

LANSMANDA TEKNİK SORUN YAŞAMIŞTI

Rusya'da geçtiğimiz yılın başında uçuşuna izin verilen 100 yolcu kapasiteli Superjet-100 yolcu uçağı, Brezilya'nın Embraer ve Kanada'nın Bombardier tipi kısa menzilli uçaklarıyla rekabet etmek amacıyla üretildi.

Uçak lansmanı sırasında da teknik sorunlar yaşanmıştı. Geçtiğimiz mart ayında Rus Aeroflot firmasına ait bir Superjet-100 de iniş takımındaki arıza yüzünden kalkıştan hemen sonra inmek zorunda kalmıştı.

 

Bu haber 1,926 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,243 µs