En Sıcak Konular

'CHP'ye sabır diliyorum'

12 Mayıs 2012 15:51 tsi
'CHP'ye sabır diliyorum' "Partisinin belediye başkanının bile gerisinde yürüyen bir genel başkan ile de CHP'ye, CHP'li seçmen kardeşlerime gerçekten sabır diliyorum"

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Uluslararası Para Fonu'nun (IMF) Başkanı Christine Lagarde'nin ''Türkiye artık IMF'ye muhtaç değil ama IMF'nin Türkiye'ye ihtiyacı var'' dediğini belirterek, ''İşte Türkiye bu. İşte Türkiye bu seviyelere geldi'' dedi.

Erdoğan, Yenişehir Stadı'nda düzenlenen partisinin Rize İl Başkanlığı 4. Olağan Kongresi'nde, Rizelilere, Rize'nin tüm ilçelerine selamlarını iletti.

Kongrenin Rize'ye, Türkiye'ye ve demokrasiye hayırlar getirmesini dileyen Erdoğan, büyük Türkiye mücadelesine, güçlü Türkiye davasına omuz vermiş, hizmet etmiş, ter dökmüş herkesi tebrik ederek, ebediyete intikal edenleri rahmet ve minnetle andı.

''Rize 12 Haziran seçimlerinde kendisine yakışanı yaptı, Rize 12 Haziran seçimlerinde bu kardeşinizi, partimizi mahcup etmedi'' diyen Erdoğan, Rize'nin yüzde 69 oy oranıyla sadece kendisine değil, aynı zamanda AK Parti'ye, büyük Türkiye idealine, kardeşliğe sahip çıktığını söyledi.

BU YIL İLK KEZ ANNESİZİM

Yarın ''Anneler Günü''nün kutlanacağını hatırlatan Erdoğan, bütün annelerin ''Anneler Günü''nü kutladı. Erdoğan, ''Ayaklarının altına cennet serilmiş olan annelerimiz, Allah sizden de razı olsun, Rabbim yavrularınızı size, sizi yavrularınıza bağışlasın diyorum. Ben yarın anneler gününü ilk kez annemsiz yaşayacağım ama Rabbime hamdolsun, bu ilk Anneler Günü'nü annemin baba ocağında, ekmeğini yediği, suyunu içtiği, havasını soluduğu Rize'de, rahmetli annemin evinde geçiriyorum. Allah ondan ve hepinizin annelerinden razı olsun, mekanları inşallah cennet olsun. Annelere hepinizin annelerine uzun hayırlı ömürler niyaz ediyorum'' dedi.

''AK Parti olarak 14 Ağustos 2001'de kurulduğumuz andan itibaren siyaseti temize çıkarmış bir partiyiz'' diyen Erdoğan, ''Biz Türkiye siyasetinde yeni, tertemiz, ak bir sayfa açmış ve o ak sayfayı sadece ve sadece hizmetle doldurmuş bir partiyiz. Aynı zamanda biz Türkiye'de siyasetin anlamını, siyasetin tarzını, siyasetin pratiğini değiştirmiş, siyasete yeni dinamikler kazandırmış bir partiyiz'' şeklinde konuştu.

-''Her kongremize kardeşlik damgasını vurdu''-

Bugün partisinin Aydın'da 56. il kongresinin, Rize'de 57. il kongresinin, Tunceli'de 58. il kongresinin yapıldığını belirten Erdoğan, şunları söyledi:

''Şu Rize'de, şu stadyumdaki coşku bugüne kadarki her il kongremizde yaşandı. Her kongremize kardeşlik damgasını vurdu. Her kongremize, dayanışma, birlik, demokrasi kararlılığı damgasını vurdu. Şimdi hatırlayın bize ne dediler? 'Bunlar yorulacak, yıpranacak' dediler, 'iktidar bunları geriletecek' dediler. Bunu söyleyenlerin hepsine diyorum ki 'gelin Rize'ye bir bakın, Rize'deki şu il kongresine bir bakın, bizim diğer il kongrelerimize bakın'. Rabbime hamdolsun 14 Ağustos 2001 günü Türkiye'de AK Parti teşkilatında nasıl bir heyecan varsa 11 yıl sonra yine aynı heyecan var. Ve ben o zaman 14 Ağustos 2001'de bir şey söylemiştim. Ne demiştim biliyor musunuz? Biz bir Türkiye partisi kurmuyoruz, biz bir dünya partisi kuruyoruz demiştim. Hamdolsun sizler bizi mahcup etmediniz ve gerçekten artık AK Parti bir Türkiye partisi olmanın ötesinde sınırlarını aştı. Hakkında tezler yazılan bir parti durumuna geldi, bir dünya partisi oldu artık AK Parti. Artık dünyanın her yerinde konuşulan ve sürekli olarak dünya ülkeleriyle kardeş partiler olarak vizyon geliştiren bir parti oldu. Bunu sizler başardınız. Milletin verdiği yetkiyi en güzel şekliyle kullandınız. Bunu bu şekilde kullanmaya devam edeceğiz.

Şu andaki heyecanınız bizi çok daha farklı bir noktaya taşıyacak. Ben buna inanıyorum. Bugün aynı coşkunuz daha fazlasıyla burada var. O gün yola çıkarken nasıl kardeşlikle, birlik ve dayanışma içerisinde yola çıktıysak, bugün aynı şekilde daha da kenetlenmiş, safları daha da sıklaştırmış şekilde biz bu yoldayız. Diğerleri gerilerken, inişler, çıkışlarla yerlerinde sayarken biz 3 seçim üst üste büyüdük, oyumuzu artırdık. Bu sadece Türkiye'de değil dünyada da ender rastlanacak bir başarı. Yürüyerek çıktığımız bu yolda biz artık koşuyoruz, koşmakla kalmıyor biz artık kanatlanıyoruz.''

-IMF Başkanının sözleri-

Dün İstanbul'da dünyanın en büyük şirketlerinin yöneticilerinin katıldığı Yatırım Danışma Konseyi Toplantısı'nın yedincisinin gerekleştirildiğini, orada Uluslararası Para Fonu'nun (IMF) Başkanı Christine Lagarde ile görüştüklerini belirten Erdoğan, ''Sayın Lagarde ne diyor biliyor musunuz? 'Türkiye artık IMF'ye muhtaç değil ama IMF'nin Türkiye'ye ihtiyacı var' diyor. İşte Türkiye bu. İşte Türkiye bu seviyelere geldi. Bakınız iktidarı devraldığımızda Türkiye'nin IMF'ye borcu neydi? 23,5 milyar dolardı ama şu anda Türkiye'nin IMF'ya borcu ne biliyor musunuz? 2,3 milyar dolar. Yani 10 liradan 1 liraya düştü'' diye konuştu.

AK Parti Rize 4. Olağan İl Kongresi'ne Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Zelkif Kazdal, AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli ve milletvekilleri de katıldı. 

Stadyumdaki ''İlklerin adamı, ilk Başkanlık size yakışır'', ''Gençlik sayende kulübede değil Başbakanım'', ''Rebbum seni korusun'', ''Rahat uyu Tenzile Ana. Yiğidin bize emanet'', ''Dik dur eğilme dindar nesil seninle'' pankartları dikkat çekti.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Biz ana muhalefetin ve muhalefetin engellemelerine, iftiralarına, karalama kampanyalarına asla aldırmadık ve aldırmayacağız. Biz uluslararası birtakım şebekelerin başta Türkiye ekonomisi olmak üzere ülkemizi karalama kampanyalarına aldırmayacağız. Allah'ın izniyle bize çamur atmak isteyenlerin çamuru gidecek, kendi üstlerine bulaşacaktır ve bulaşıyor da'' dedi.

Erdoğan, Yenişehir Stadı'nda düzenlenen partisinin Rize İl Başkanlığı 4. Olağan Kongresi'nde,Merkez Bankası'nın döviz rezervini 27 milyar dolardan 93 milyar dolara, milli geliri 230 milyar dolardan 772 milyar dolara, kişi başına milli geliri 3 bin 500 dolardan 10 bin 444 dolara çıkardıklarını söyledi.

Tüm dünyada ekonomiler dar boğaz yaşarken, küçülürken, ülkeler IMF'nin önünde borç kuyruğuna girerken Türkiye'nin yüzde 8,5 ile dünyada, Çin'den sonra en hızlı büyüyen ülke olduğuna işaret eden Erdoğan, ''Avrupa'da her alanda kesintiye gidiliyor, ücretler kesiliyor, sosyal harcamalar kesiliyor, yatırımlarda kısıntıya gidiliyor. Ama biz asla geri adım atmadık. Yere sağlam basarak, tedbirlerimizi alarak yolumuzda ilerliyoruz'' diye konuştu.

Şu anda Avrupa'nın bazı ülkelerinde emekli maaşlarının düşürülmesi, emeklilik yaşının yükseltilmesinin konuşulduğuna dikkate çeken Erdoğan, şöyle devam etti:

''Biz de böyle bir şey yok. Biz emeklilerimizi korumaya, imkanlar ölçüsünde maaşlarını artırmaya devam ediyoruz. Çıkardığımız İntibak Yasası ile emeklilerimiz arasındaki eşitsizliği gideriyoruz. Asgari ücret, 2002'den bugüne kadar hiçbir zaman enflasyona ezdirilmedi. En son eşini kaybetmiş hanım kardeşlerimiz için yeni bir uygulama başlattık. Devletin sosyal yapısına bir kez daha güç kattık. Artık benim dul hanım kardeşime, eşini kaybetmiş veya ihtiyaç sahibi olan her hanım kardeşimize ayda 250 lira ödeme yapacağız. İki ayda bir bu hanım kardeşlerimizin hesabına 500 lira yatıracağız. Bu durumdaki hanım kardeşlerimiz belirlendi, hesap numaraları isimleri belirlendi. En kısa zamanda bu ödemelere başlıyoruz.''

-''Karadeniz'in 100 yıllık hayalini gerçeğe dönüştürüyoruz''-

Yatırımlara devam ettiklerini dile getiren Erdoğan, bugün Rize Devlet Hastanesi'nin önünde 425 milyon 218 bin lira yatırım bedeli olan hizmet ve eserin resmi açılışını yapacaklarını ifade etti.

Rize ve Karadeniz için çok önemli, büyük bir projenin daha temelini atacaklarını belirten Erdoğan, şunları kaydetti:

''Osmanlı döneminden bu yana hayali kurulan ama bir türlü gerçekleşmeyen Ovit Tüneli'ne Allah'ın izniyle yarın dozerleri vuruyoruz, ilk kazmayı vuruyoruz. Bu hayal ne zaman kurulmuştu biliyor musunuz? 1880'de. Osmanlı kayıtlarında Rize ile Erzurum arasında bir tünel yapılarak, karayolu inşa edilmesi planlanıyordu ama yapılamadı. 1930 yılında 1500 kişinin çalışmalarıyla Ovit'te ancak dağı aşan bir yol açılabildi. İşte biz, Rize'nin, Trabzon'un, Erzurum'un, Artvin'in, tüm Karadeniz'in bu 100 yıllık hayalini artık gerçeğe dönüştürüyoruz. Allah'ın izniyle yarın Ovit Tüneli'nin inşaatını başlatıyor, dağları delerek Rize'yi Erzurum'a, Karadeniz'i Doğu Anadolu bölgemize bağlıyoruz.

14 bin 700 metre uzunluğundaki çift tüp şeklindeki bu tünel, Türkiye'nin en uzun, dünyanın da sayılı tünellerinden biri olacak. 2015 yılında bu tünelleri Allah'ın izniyle bitirecek, inşallah Ovit üzerinden, Rize üzerinden Karadeniz'i Kafkasya'ya kadar bağlamış olacağız. İşte AK Parti'nin farkı budur, AK Parti iktidarının farkı budur.''

-''AK Parti, işledikçe ışıldayan bir partidir''-

AK Parti'nin iş, hizmet, yatırım üreten bir parti olduğuna işaret eden Başbakan Erdoğan, ''AK Parti, Türkiye'yi büyüten, itibarını yükselten, Türkiye'nin gücüne güç katan, ay yıldızlı bayrağı tüm dünyada şerefle, onurla, güvenle dalgalandıran bir partidir. Şunu herkes bilsin, AK Parti işledikçe ışıldayan, büyüttükçe büyüyen bir partidir'' dedi.

Başbakan Erdoğan, ''Biz ana muhalefetin ve muhalefetin engellemelerine, iftiralarına, karalama kampanyalarına asla aldırmadık ve aldırmayacağız. Biz uluslararası bir takım şebekelerin başta Türkiye ekonomisi olmak üzere ülkemizi karalama kampanyalarına aldırmayacağız. Allah'ın izniyle bize çamur atmak isteyenlerin çamuru gidecek, kendi üstlerine bulaşacaktır ve bulaşıyor da'' şeklinde konuştu. 

Türkiye'ye birlik, beraberlik, dayanışma ve paylaşımın gerektiğini dile getiren Erdoğan, şöyle devam etti:

''Biz 14 Ağustos 2001'de yola çıkarken bir şey söyledik. Dedik ki 'tek millet', dedik ki 'tek bayrak', dedik ki 'tek vatan', dedik ki 'tek devlet.' Birliğimiz böyle olacak. Tek milletiz biz. Ama bu milletin içinde Türk'ü var, Kürt'ü var, Laz'ı var, Çerkez'i var, Abaza'sı var, Gürcü'sü var, Roman'ı var, Arnavut'u var, Boşnak'ı var, hepsi var. Hepsiyle biz tek milletiz. Millet budur zaten. Ve tek bayrak. Bizim şu şehidimizin kanıyla rengini almış, hilaliyle bağımsızlığımızın ifadesi olan, yıldızıyla da şehitlerimizi ifade eden bayrağımızdan başka bayrak yok. Bizim bayrağımız bu. Ve 'tek vatan' dedik. 780 bin kilometrekare vatan toprakları bizim için tek vatandır, bu vatan toprakları üzerinde asla operasyona müsaade etmeyiz. Ve 'tek devlet' dedik, devlet içinde devlete asla müsaade etmeyiz. Yasama organı, yürütme, yargı... Anayasa'da hepsinin belirlenen, tanımlanan görevi vardır, herkes bu görevini yapar.''

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun okullarda dağıtımı yapılan süt konusunu siyasete karıştırdığını belirterek, ''Süte bu şekilde siyaset karıştırmak çirkinliktir. Maalesef Sayın Kılıçdaroğlu, hep Lemoğun tüfeği atayi ama her seferinde de karavana. CHP işte bütün tarihi boyunca sadece ve sadece bunu yapmıştır. CHP geçmişte her zaman suyu bulandırdığı gibi zihinleri bulandırdığı gibi bugün de sütü bulandırmak gayreti içindedir. Ey Kılıçdaroğlu, süt aktır ak, tertemiz ama sen aklığından nasibini alamamışsın, sende aklık yok'' dedi.

Erdoğan, Yenişehir Stadı'nda düzenlenen partisinin Rize İl Başkanlığı 4. Olağan Kongresi'nde, hükümet olarak Türkiye genelinde 32 bin 600 okulda her gün 7 milyon 200 bin öğrenciye süt dağıttıklarını belirterek, şu ana kadar dağıtılan sütlerden dolayı hiçbir zehirlenme vakasının yaşanmadığını söyledi.

Bazı çocukların süte karşı hassasiyeti olduğu için mide bulantısı gibi reaksiyonlar gösterdiğini, ilgili bakanlıklarında bilimsel analizler yaptırarak, bilimsel raporlarla zehirlenme vakası olmadığını teyit ettirdiklerini anlatan Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu:

''Ana muhalefet partisi CHP'nin Genel Başkanı çıktı, bu süt konusunu bir siyaset malzemesi, istismar malzemesi yapmak istedi. Yalan yanlış bilgilerle kamuoyunu yanıltarak, 7 milyon 200 bin çocuğumuz üzerinden maalesef, basit siyasi hesaplara girişmek istedi. Kendi partisinden olan İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin haftada bir gün dağıttığı sütü, her gün dağıtılmış gibi lanse ederek, bizi karalamaya çalıştı. Haftada bir gün dağıtıyor İzmir. Ben, bugün Rize'de kendi cümlelerimle değil, bizzat Kılıçdaroğlu'nun genel başkanı olduğu partinin büyükşehir belediye başkanı Sayın Aziz Kocaoğlu'nun cümleleriyle kendisine cevap veriyorum. CHP'li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ne diyor? 'Projenin desteklenmesinden yanayım. Bu mutlaka desteklenmesi gereken bir proje. İlk gün ya da önümüzdeki günlerde dağıtımda sıkıntılar, hastalıklar olabilir, bunlar tedavi edilecek, aksaklıklar giderilecektir. Süte siyaset karıştırmazsak, ülkemiz, çocuklarımız ve ülkenin geleceği için çok yararlı olur diye düşünüyorum, samimi duygularım bunlar' diyor.

Başkan bunları söylerken, CHP Genel Başkanı süte siyaset karıştırıyor, süte bu şekilde siyaset karıştırmak çirkinliktir. Türkiye genelinde çocukların, velilerin, öğretmenlerin zihinlerini bulandırıp, yalan yanlış iddialarla tereddüt oluşturmak sorumsuzluktur. Geçen yıl Rize mitingimizde de söyledim. CHP Genel Başkanı, Lemoğun tüfeği gibi atayi ama her seferinde karavana. Maalesef Sayın Kılıçdaroğlu, aynen o şekilde bu duruma devam ediyor, hep Lemoğun tüfeği atayi ama her seferinde de karavana. CHP işte bütün tarihi boyunca sadece ve sadece bunu yapmıştır. CHP geçmişte her zaman suyu bulandırdığı gibi zihinleri bulandırdığı gibi bugün de sütü bulandırmak gayreti içindedir. Ey Kılıçdaroğlu, süt aktır ak, tertemiz ama sen aklığından nasibini alamamışsın, sende aklık yok. CHP Türkiye'de taş üstüne taş koymamış, sadece ve sadece yapılanı engellemenin peşinde olmuştur. CHP hiçbir yararlı, güzel uygulamanın mimarı olmamış, yapanları, yapmak isteyenleri de cezalandırmıştır. Türkiye genelinde her bir çocuğumuzun, eğer hassasiyetleri yoksa, kendilerine dağıtılan sütü gönül rahatlığı içinde içmelerini istiyorum. Bütün velilerin, bütün öğretmenlerin hiç tereddüt etmeden, hassasiyeti olmayan çocuklara sütleri gönül rahatlığı içinde içirmelerini rica ediyorum. Partisinin belediye başkanının bile gerisinde yürüyen bir genel başkan ile de CHP'ye, CHP'li seçmen kardeşlerime gerçekten sabır diliyorum.''

Rize'ye yapılan yatırımlar-

Başbakan Erdoğan, TBMM Genel Kurulu'nda çıkarılan bir yasayla Rize Üniversitesi'nin adının değiştirildiğini de hatırlatarak, üniversitenin yeni adının hayırlı olmasını, taşıdığı yeni isim gibi Türkiye'nin, milletin hizmetkarı olmasını diledi.

Üniversitenin yeni isminden ve senatonun böyle bir karar almasında çok büyük mutluluk duyduğumu ifade eden Başbakan Erdoğan, ''İsimler, makamlar, mevkiler hep gelip geçicidir. Baki kalan bu kubbede hoş bir sada imiş meğer, esas olan geride iz bırakmak, eser bırakmak, bu gök kubbede hoş bir sada bırakmaktır. Eğer Rize de hoş bir sada bırakabildiysek, eğer Rizeli kardeşlerimin hayır dualarını alabiliyor, 'çok hayır göresin' duasına mazhar olabildiysek bu bize zaten ziyadesiyle yeter'' diye konuştu.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan, 81 ilde yaptıkları gibi Rize'de de üniversiteyi desteklemeye, büyütmeye ve dünya çapındaki üniversitelerle mücadele eder hale getirmeye çalışacaklarına işaret ederek, AK Parti iktidarları döneminde Rize'ye yapılan yatırımlardan örnekler verdi.

Başbakan Erdoğan, Rize'ye 9,5 yıllık iktidarları döneminde bin 410 derslik yaptıklarını, okullara 6 bin 784 bilgisayar gönderdiklerini, 244 bilgisayar teknolojisi sınıfı oluşturduklarını, FATİH Projesi kapsamında 35 ortaöğretim okuluna 3 milyon lira tutarında 793 teknolojik donanım gönderdiklerini, 2 ortaöğretim okuluna da grafik ve tasarım laboratuvarı kuracaklarını anlattı.

Üniversitenin 600 akademik personel ve 12 bin öğrencisiyle gelişmesini ve büyümesini sürdürdüğünü dile getiren Erdoğan, üniversite bünyesinde çok amaçlı spor kompleksi, sosyal tesis yapılacağını, turizm otelcilik meslek yüksekokulu uygulama otelinin proje aşamasında olduğunu, yatırımların en geç 2 yıl içerisinde bitirilerek, hizmete açılacağını söyledi.

Rize'ye yarı olimpik yüzme havuzu, Çamlıhemşin Ayder Kış Sporları Merkezi ve büyüklü küçüklü birçok spor tesisleri kazandıracaklarını anlatan Başbakan Erdoğan, Rizeli çiftçilerin, sanayicilerin desteklendiğini, Rize, Çayeli, Pazar adalet saraylarının hizmet açıldığını, TOKİ'nin başlattığı bin 415 konut projesinden bin 376'sının hak sahiplerine teslim edildiğini, Gündoğdu ve Gülbahar mahallelerinde selden zarar görenler için toplam 268 konutun tesliminin yapıldığını kaydetti.

Başbakan Erdoğan, ''Rize'de yapılanlar geçmişle kıyaslanamayacak kadar çoktur. Allah'ın izniyle, sizlerin de desteğiyle Rize için çalışmaya, üretmeye devam edeceğiz. Rize'den aldığımız güçle sadece Rize'yi değil, Türkiye'yi büyütmeye devam edeceğiz. Rize, bizim arkamızda olduğu sürece ne Rize'ye ne Türkiye'ye ne de dünyaya mahcup olmayacak, Rize'yi de mahcup etmeyeceğiz'' diye konuştu.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan, konuşmasının ardından AK Parti Rize İl Kongresi'nin yapıldığı stadyumu dolaşarak, partilileri selamladı.
A.A.



Bu haber 918 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,188 µs