En Sıcak Konular

Davutoğlu'ndan Şam savunması

12 Mayıs 2012 09:32 tsi
Davutoğlu'ndan Şam savunması "Eğer biz daha fazla o kapı önünde beklemeye devam etseydik... "

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile Vatan gazetesi yazarı Murat Çelik Estonya yolunda, Türk dış politikasının Ortadoğu merkezli sıcak gündem başlıklarını konuştu. Davutoğlu'nun açıklamalarından ilgili kısım:

Türkiye’nin [Suriye sürecinde] hiç mi hatası yok?

“Ben sadece bu konuda değil, her konuda, her sabah özeleştiri yaparım. Ama şunu çok açık bir şekilde, gönül rahatlığıyla söylüyorum; biz bu süreçte herhangi bir şekilde zamanlama, yöntem ve muhteva açısından hiç hata yapmadık. Muhteva açısından, biz, kendisi demokratik bir ülkenin, demokrasi için ayağa kalkmış bir komşu halkın talepleri karşısında, o talepleri yok etmeye çalışan bir yönetimin yanında yer alamazdık.

Yöntem olarak... Kendisiyle beraber çalışacağımıza inandığımız için aylar boyunca yönetimle zorladık. Eğer biz daha fazla o kapı önünde beklemeye devam etseydik bu sefer Orta Doğu halkları nezdinde ve kendi halkımız nezdinde itibar kaybederdik. Hatta muhalefet bu sefer bizi bu sebeple eleştirirdi. ‘Sadece arkadaşlığınız için insan hakları ihlallerine göz yumdunuz’ derlerdi.”

Bizim muhalefet de anlamalı, Lego’yu Esad yıktı

“Şimdi bizim muhalefetimiz, ‘Üç gün önce Esad ile aranızdan su sızmıyordu, şimdi ne oldu?’ diyor ya... Şimdi bir düşünün... Sadece insani boyutta düşünseniz bile, siz bir lego yapsanız... O legoyu, tek tek, üst üste koysanız, emek verseniz... Sonra biri gelip, altından bir parçayı çekse ve o emek verdiğiniz legoyu yıksa nasıl üzülürsünüz. Bu Suriye ile ilişkileri Sayın Kılıçdaroğlu ya da Sayın Bahçeli kurmadı ki. Biz yaptık. Sayın Başbakanımız, Sayı Cumhurbaşkanımız yaptı. Adım adım, emek verip bir bina inşa ediyorsunuz. Onun yıkılmasını ister misiniz? Ama işte Beşşar Esad bunu bozacak, yıkacak bir şey yapınca, onun elini tutmak da bizim vazifemiz.”



Bu haber 1,409 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,336 µs