En Sıcak Konular

Esed güçlerinden Cuma katliamı

11 Mayıs 2012 21:37 tsi
Cuma namazı sonrası Esed güçlerinin açtığı ateşte 14 Suriyeli daha hayatını kaybetti. Esed yönetimine tepkiler çığ gibi...

Merkezi Londra'da bulunan Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü, bugün Cuma namazından sonra gerçekleştirilen yönetim karşıtı gösterilerde güvenlik güçlerinin ateş açması sonucu 14 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi.

Şam Haber Ağı (SNN), Lazkiye, Hama'nın Halfaya beldesinde ve Şam'ın Kadem ve Sıbeyna semtlerinde düzenlenen gösterilere güvenlik güçlerinin müdahale ettiğini ve en az 60 kişinin yaralandığını bildirdi.

Bu arada aktivistler, Şam'ın birçok semtine ordu birliklerinin baskınlar düzenlediğini ve tankların semtlere konuşlandırıldığını duyurdu.

BM'yi kınamaya çağırıyoruz

Öte yandan, Suriye Ulusal Meclisi Devrim Komiteleri Büro Başkanı Cemal El-Vadi,Suriye'nin başkenti Şam'da dün sabah meydana gelen bombalı saldırılara ilişkin, BM'yi patlamalardan sorumlu olanları kınamaya çağırdıklarını belirterek, ''Uluslararası bağımsız bir heyet kurulsun, olaylar araştırılsın ve kimin katil, kimin sorumlu ve kimin de bunun kurbanı olduğu açık bir biçimde açığa çıksın'' dedi.

İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (MAZLUMDER) İstanbul Şubesi'nde düzenlenen basın toplantısında konuşan El-Vadi, patlamalardan sonra bölgeye basının girmesine izin verilmediğini, bu süreçte de delillerin karartıldığını savundu.

El-Vadi, ''Suriye rejimi, olayların sorumlusu olarak El-Kaide'yi ya da başka grupları gösteriyor'' diyerek, ''Olayları kendilerinin tertiplediği ile ilgili belgelerimiz var. Biz istihbarat şebekemiz olmadığı halde bu bilgilere sahibiz. İşkence yöntemiyle itiraflarda bulunduruyorlar'' şeklinde konuştu.

timeturk



Bu haber 645 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    8,473 µs