En Sıcak Konular

İhsanoğlu: Suriye'deki durum çok üzüntü verici

11 Mayıs 2012 13:06 tsi
Türkmenistan'da düzenlenen "Müslüman ülkelerde mülteciler" konulu toplantıya katılan İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu, Suriye'de yaşanan olayların üzüntü verici olduğunu kaydetti.

Türk basınına özel açıklamalarda bulunan İİT Genel Sekreteri İhsanoğlu, Suriye'de ölen insan sayısının her geçen gün arttığını buna rağmen uluslararası camianın bunun karşısında sessiz kaldığını söyledi. BM temsilcisi Kofi Annan'ın inisiyatifinin etkili olmadığını belirten Genel Sekreter İhsanoğlu; "Gün geçtikçe tahribat artıyor. Bir tek müeyyide uygulayabilecek kurum Birleşmiş Milletler Güvenlik Ancak bu konseyin de eli kolu bağlı. Çünkü daimi 5 üyeden ikisi, yaptırıma karşı çıkıyor. Hal böyle olunca netice alınamıyor. İslam İşbirliği Teşkilatı olarak devamlı Birleşmiş Milletler ve Arap Birliği ile temas halindeyiz. Biraz sonra Kahire'ye hareket ediyorum. Yarın öğle vaktinde Arap Birliği Genel Sekreteri ile görüşeceğim. Yakında bu konuyla ilgili bakanlar toplantısı yapacağız. Meşrutiyet zemini aramak lazım, o olmadan adım atamayız." diye konuştu.

Konferansa Türkiye'yi temsilen katılan İçişleri Bakan Yardımcısı Osman Güneş de, Suriye ile ilgili açıklamalarda bulundu. Arap Baharı'ndan onra Mısır, Libya, Suriye gibi ülkelerde istikrarsızlıkların yaşandığına dikkat çeken Güneş, bugüne kadar 40 bini aşkın Suriyelinin Türkiye'ye sığındığını belirtti. Gündeş, Türkiye'nin mülteciler konusunda imkanlarını seferber edildiğini ifade etti. Bakan Yardımcısı Güneş, bundan sonra alınacak tedbirlerle Suriye'deki sıkıntıların sona ereceğini umduklarını belirterek, "Dolayısıyla Suriye'de kardeşlerimizin kurtuluşu anlamına gelir. Biz de çevremizde istikrar olmasından büyük bir memnuniyet duyarız." dedi.

cihan


Bu haber 555 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,058 µs