En Sıcak Konular

Büyük Derbi

11 Mayıs 2012 10:45 tsi
Galatasaray, Spor Toto Süper Final Şampiyonluk Grubu’nun son haftasında Fenerbahçe ile yapacağı ve şampiyonun belirleneceği derbi maçın hazırlıklarını sürdürdü.

Galatasaray Kulübü’nden yapılan açıklamaya göre, Florya Metin Oktay Tesisleri’ndeki basına kapalı idmanın ilk bölümünde ısınma, açma ve germe hareketleri yapıldı. Ana bölümde taktik çalışma gerçekleştirildi. Beşiktaş maçında forma giyen oyuncular antrenmanı tamamlarken, diğer oyuncular şut çalışması yaptı.

Bu arada, sakatlığı bulunan Mehmet Batdal’ın koşulara başladığı bildirildi.

Galatasaray, Fenerbahçe karşılaşmasının hazırlıklarını yarın akşam Florya Metin Oktay Tesisleri’nde yapacağı antrenmanla tamamlayacak. Sarı-kırmızılılar antrenmanın ardından kampa girecek.

Fenerbahçe Galatasaray maçı tarih ve saati. 12 Mayıs Cumartesi / Saat:19:00

Fenerbahçe Galatasaray maçı stadı: Şükrü Saraçoğlu

Fenerbahçe Galatasaray maçı hakemi: Cüneyt Çakır

AYKUT KOCAMAN'IN BÜYÜK HEYECANI:

Fenerbahçe, Galatasaray'ı yenerek şampiyon olduğu takdirde Kocaman, sarı-lacivertli ekibi üst üste iki sezon şampiyon yapan ilk Türk teknik direktör olacak.

Spor Toto Süper Final Şampiyonluk Grubu'nun son haftasında Galatasaray ile şampiyonluk maçına çıkacak Fenerbahçe'de, teknik direktör Aykut Kocaman farklı bir heyecan yaşıyor.

Sarı-lacivertli ekip, ezeli rakibi karşısında kazanıp, şampiyon olduğu takdirde, teknik direktör Kocaman, Fenerbahçe'yi üst üste iki sezon şampiyon yapan ilk Türk teknik direktör olacak.

Geçen sezon takımıyla elde ettiği şampiyonlukla Fenerbahçe'yi lig tarihinde şampiyon yapan 2. Türk teknik direktör olan Kocaman, bu sezon sarı-lacivertli camiaya bir ilki yaşatmış olacak. Fenerbahçe daha önce 2000-2001 sezonunda Mustafa Denizli ile şampiyonluk yaşamıştı.

Fenerbahçe'yi çalıştırdığı ilk sezonda (2010-2011) şampiyon yapan Kocaman, "Futbolda şike" iddialarına yönelik soruşturma ve dava süreciyle geçen sıkıntılı sezonda kulüp tarihinde anlamlı bir başarıya imza atacak.



TOPLAMDA 4. ŞAMPİYONLUĞU OLACAK

Fenerbahçe formasını giydiği 8 sezonda 2 şampiyonluk yaşayan (1988-1989, 1995-1996) Aykut Kocaman, derbide de bu başarıya ulaştıkları takdirde. sarı-lacivertli camiada 4. kez bu sevinci tadacak.

1988-1989 sezonunda Sakaryaspor'dan Fenerbahçe'ye transfer edilen Aykut Kocaman, Fenerbahçe'nin 103 golle şampiyon olduğu o sezon, sarı-lacivertli formayla ilk şampiyonluğunu yaşadı.

1995-1996 sezonunda elde edilen şampiyonluğun ardından takımdan gönderilen Kocaman, futbolculuk hayatını İstanbulspor'da noktaladıktan sonra, İstanbulspor'da başladığı teknik adamlık kariyerinde Malatyaspor, Konyaspor ve Ankaraspor'da görevler üstlendi.

Kocaman, 2009-2010 sezonunda yıllar sonra sportif direktörlük göreviyle Fenerbahçe'ye dönüp, bir sezon sonra da sarı-lacivertli takımın teknik direktörü oldu.

2010-2011 sezonunda teknik direktörlük görevinde sarı-lacivertli ekipte ilk şampiyonluğunu yaşayan Kocaman, Fenerbahçe formasıyla ligde 140 gole imzasını atıp, Sakaryaspor, Fenerbahçe ve İstanbulspor'da geçen kariyerinde toplam 200 gole ulaşmıştı.

3 KEZ "GOL KRALI" OLDU

Fenerbahçe'nin unutulmaz futbolcuları arasında yerini alarak sarı-lacivertli formayla 3 kez "Gol Krallığı" yaşayan Aykut Kocaman, teknik direktörlük görevinde de önemli bir iz bırakıyor.

Sarı-lacivertli ekibe transfer olduğu ilk sezonda yaşadığı şampiyonluğa gol krallığı başarısını da ekleyen Kocaman, 1991-1992 ve 1994-1995 sezonlarında da Fenerbahçe'de krallık tacını taktı.

1988-89 sezonunda 34 maçta 29 gol atan Kocaman, 1991-92 sezonunda 25 maçta 25 gol, 1994-95 sezonunda da 25 maçta 27 kaydederek, gol kralı olmuştu.

Spor Toto Süper Final'in 4. haftasında Türk Telekom Arena'da oynanan Galatasaray-Trabzonspor derbisinde hakem raporları doğrultusunda PFDK'ya sevkedilen ve 3 maç ceza alan Fatih Terim'in kalan 2 maçlık cezası Tahkim Kurulu tarafından 1 yıl süreyle ertelendi.

TERİM ŞÜKRÜ SARAÇOĞLU'NDA TAKIMININ BAŞINDA

Fatih Terim, Süper Final'in 5. haftasında Beşiktaş maçını Türk Telekom Arena'da kendisine ayrılan bir locadan izlemişti. Terim, Tahkim Kurulu'nun kalan 2 maçlık cezayı 1 yıl ertelemesiyle, 12 Mayıs Cumartesi günü Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanacak şampiyonluk derbisinde takımının başında yer alabilecek.




"KARARDAN MEMNUNUM"

Fatih Terim, kararın ardından yaptığı açıklamada verilen karardan memnun olduklarını belirtirken "Biz cezanın iptalini değil ertelenmesini istedik. Kurul sağduyu davrandı" ifadelerini kullandı.

Tecrübeli çalıştırıcı, TFF binasının çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, "İtirazımızı değerlendirdiler. Doğru bir karar olarak nitelendiriyorum. Olmam gereken yerde olacağım. Federasyon sağduyulu davrandı. Zaten ben cezamı çektim. Sezon başından bu yana sağduyulu davranmaya çalışıyorum. Böyle bir olayın olmasını istemezdim. Üzgün olduğumu da belirttim. Ümit ediyorum ki centilmence ve herkesin merakla beklediği bir maç olur" diye konuştu.

Terim, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın kendisini Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki locasında ağırlayacağı yönünde basında çıkan haberler konusunda, "Bana gelen herhangi bir teklif yok. Basından öğrendim. Zaten böyle bir şeye gerek kalmadı. Olmam gereken yerde olacağım için sorun yok" dedi.

İşte Tahkim Kurulu'nun açıklaması:

"Galatasaray AŞ'nin, Teknik Sorumlusu Fatih Terim ile ilgili PFDK'nun 04.05.2012 tarihli ve E.2011-2012/1129, K.2011-2012/1335 sayılı kararına karşı yapmış olduğu itiraza ilişkin Kurulumuzun E.2012/127 numaraya kayıtlı dosyası incelendi. İtirazın süresinde olduğu ve gerekli harcın yatırıldığı görüldü. Talep doğrultusunda duruşma açıldı. Duruşmaya Galatasaray AŞ' ni temsilen Av. Mahinur Dengiz ve Teknik Sorumlu Fatih Terim katıldı. Sözlü açıklamaları ve savunmaları dinlendi, tutanak altına alındı. Yapılan müzakere neticesinde, UEFA ve FIFA talimatlarındaki ilgili hükümler ve FDT'nın 105.maddesi dikkate alınarak Galatasaray AŞ'nin başvurusunun kısmen kabulü ile PFDK'nca Teknik Sorumlu Fatih Terim'e müsabaka hakemine yönelik hakareti nedeniyle FDT'nın 43/1-c maddesi uyarınca verilen 3 resmi müsabakada soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasağı cezasının 1 maçının infaz edildiği görülmüş olup henüz infaz edilmemiş olan 2 resmi müsabakada soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasağı cezasının 1 yıl süreyle oybirliğiyle ertelenmesine karar verilmiştir."

AVANTAJLI TARAF BİZİZ

Necati Ateş, Galatasaray TV'ye Fenerbahçe derbisiyle ilgili açıklamalarda bulunurken, ''Artık herhalde herkesin istediği oldu. Son maça kalasın isteniyordu. Belki de insanlar dezavantajlı olduğumuzu düşünüyor ama ben avantajlıyız diye düşünüyorum'' dedi.

Kadıköy'de Fenerbahçe'ye karşı Galatasaray'ın uzun zamandır bir galibiyet hasreti olduğunu hatırlatan Necati, ''Belki de orada kazanıp şampiyon olduğumuz takdirde, bu 11 yılın sürekli yenilme ve berabere kalma durumu unutulacak. Bu da bizim için bir avantaj ve motivasyon. İnşallah oradan kupayı alıp, öyle geleceğiz. Hak ettiğimiz, inandığımız, şampiyon bitirdiğimiz sezonu tekrardan bir şampiyonluk maçıyla taçlandırmak istiyoruz. İnşallah oradan mutlu bir şekilde Florya'ya geliriz'' diye konuştu.


"Avantajlı taraf biziz"


"KUPAYI ALMA ADINA NE GEREKİYORSA..."

Tek amaçlarının Fenerbahçe'ye karşı galibiyet ya da beraberlik olduğunu aktaran sarı-kırmızılı futbolcu, ''Bizim amacımız bu maçı kazanmak. Başka hiçbir amacımız yok. Ya da berabere bitirebilmek. Çok üstün maçlar oynadık ama topu bir türlü kaleye sokamıyorduk. İnşallah bu maçta tersine çeviririz. Hem içerde hem Kadıköy'de çok iyi oyun oynadık. Ama maalesef skoru lehimize çevirememiştik. Bu son maç, final maçı, şampiyonluk maçı. Artık son nokta diye düşünüyoruz. Ne gerekiyorsa, kanımızın son damlasına kadar mücadele mi edeceğiz, sakatlık uğruna toplara mı atlayacağız... Kupayı alma adına ne gerekiyorsa, Galatasaray ruhu ile sahada savaşıp, mücadelemizi vereceğiz'' dedi.

KUPA SARAÇOĞLU'NDA VERİLMELİ


Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde düzenlenen söyleşiye katılan Aysal, Mahmut Tali Öngören Sinema Salonu'nda gerçekleştirilen söyleşide, basında Şampiyonluk Kupası'nın nerede verileceğine ilişkin haberler yer aldığının hatırlatılması üzerine, Şampiyonluk Kupası'nın kurallara göre normal olarak en son maçın oynandığı sahada alındığını anımsattı.

Aysal, ''Yani biz yenersek orada alırız, Fenerbahçe yenerse yine orada alır. Doğru, dün federasyondan böyle bir talep geldi. Yönetim Kurulu olarak biz bu konuda bir karar aldık. Bunu da ilk kez burada açıklıyorum. Biz kuralların tatbik edilmesini, yani Şampiyonluk Kupası'nın Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda verilmesini istiyoruz. Bunu da federasyona ilettik'' dedi.


"Kupa sahibine Saracoğlu'nda verilmeli"


"PLAY-OFF'UN KALDIRILMASINI İSTİYORUZ"

Ünal Aysal, yeni sezonda play-off sisteminin olmaması için tüm kulüplerin TFF'ye başvurduğunu da söyledi.

Aysal, ''Bir öğrencinin bu sene uygulanan play-off sistemi ile ilgili neler düşünüyorsunuz?'' sorusuna şu yanıtı verdi: ''Burada ilk kez açıklıyorum. 15 gün önce gerçekleştirilen Kulüpler Birliği toplantısında play-off sisteminin yeni sezonda olmaması ile ilgili görüştük. Tüm kulüpler yeni sezonda play-off oynamak istemediklerini söylediler. Bununla ilgili olarak hazırladığımız belgemizi TFF kabul etti. İnşallah yeni sezonda play-off oynamayacağız.''

"TERİM'İN CEZASI ERTELENMELİ"

Ünal Aysal, bir başka soru üzerine ise şunları söyledi: ''Fatih Terim hocamız öfkesine yenik düştüğünü ve hakeme söylenmemesi gereken bir söz kullandığını itiraf etti. Bu bir disiplin konusu ve cezası var. Fakat biliyorsunuz Futbol Federasyonu bazı yönetmeliklerde değişiklikler yaptı. Bunlardan biri de 105. madde. Bu, cezaların ertelenebilmesine imkan tanıyor. Bu maddeden yararlanan kulüpler de oldu. Biz de Fatih Terim hocamız için erteleme talebinde bulunduk. Tahkim Kurulu'nun vereceği kararı bekliyoruz.''




Star,Milliyet,Maçkolik

Bu haber 847 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,335 µs