En Sıcak Konular

''Birileri Erdoğan için karşı çıkıyor''

11 Mayıs 2012 09:15 tsi
''Birileri Erdoğan için karşı çıkıyor'' Bülent Arınç, bir televizyon programında gündeme ilişkin soruları cevapladı.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Birileri bu başkanlık makamını, güçlü bir lider olan Recep Tayyip Erdoğan'ın şahsında gördükleri için siyaseten karşı çıkıyor. Bilimsel, anayasal olarak karşı çıkmıyorlar, 'bugüne kadar neler yaptık da yerinden kıpırdatamadık, bir de başkan olursa bizim halimiz ne olur' diyorlar, bütün endişe budur" dedi.
 
Bülent Arınç, başkanlık sistemine ilişkin bir soru üzerine, başkanlık, yarı başkanlık veya parlamenter sistemlerin demokratik rejimlerde yeri bulunan yönetim biçimleri olduğunu belirtti.
 
Demokrasi içerisinde başkanlık ve yarıbaşkanlık sisteminin tartışılması gerektiğini vurgulayan Arınç, "Muhalefetin bu tartışmalara siyaseten karşı çıktığını görüyoruz. Birileri bu başkanlık makamını güçlü bir lider olan Recep Tayyip Erdoğan'ın şahsında gördükleri için siyaseten karşı çıkıyor. Bilimsel, anayasal olarak karşı çıkmıyorlar, 'bugüne kadar neler yaptık da yerinden kıpırdatamadık, bir de başkan olursa bizim halimiz ne olur' diyorlar, bütün endişe budur. Eğer düşünce özgürlüğü varsa, bir adam ben bugünkü sistemden başkasını tartıştırmam diyorsa, ben o adamın zekasından şüphe ederim" diye konuştu.
 
Arınç, başkanlık, yarı başkanlık ya da parlamenter sistemin demokratik rejimlerde yeri olan yönetim biçimleri olduğunu vurguladı.
 
28 ŞUBAT SORUŞTURMASI
 

Bülent Arınç, ''Şimdi 12 Eylül yargılanıyor. 28 Şubat resmen 12 Eylül gibi bir askeri darbe olmamakla birlikte, Silahlı Kuvvetler'in üst düzeyinde olanlarla, MGK'nın başında olan cumhurbaşkanının iş birliği yaptığı, medyanın destek ve teşvikinin bulunduğu, bazı meslek kuruluşlarının ön planda olduğu, yargıya brifingler verildiği, birtakım yalan ve yanlış haberlerle yönlendirmeler yapıldığı, piyasaya acayip insanların çıkıp, Türkiye'de sanki bir irtica korkusunun tekrar yaşatılmaya çalışıldığı bir dönem'' dedi.
 
''O zamanın TESK'i var, TÜSİAD'ı var, DİSK'i var...''
 
''Bu pişmiş kazanda, bu aşı pişirenlerin içinde, bu kazana ateş sağlayan, odun koyanların içinde şunlar da var'' denilebileceğini vurgulayan Arınç, şunları söyledi: ''Mesela sözüm meclisten dışarı; o zamanın TESK'i var, o zamanın TÜSİAD'ı var, DİSK'i var, o zamanın işte şusu var, busu var. Onlara 'Beşli çete' dendi o zaman. Hepsi açıkça ortaya çıktılar; 'şu hükümet yıkılmalı' dediler. Şimdi 'bunlarla ilgili bir soruşturma olacak mı?' diye merak ediyorsanız, cevap yargıda. Savcılık eğer onlarla ilgili de bir soruşturmayı devam ettirecekse, belki bundan sonraki dalgalarda, belki de işin sivil ayağının da herhalde dikkate alınacağı düşünülebilir. Ama inanın bir Başbakan Yardımcısı olarak da istihbaratı güçlü şu veya böyle bir insan olarak da söyleyeyim, yani bu 28 Şubat sürecinin nasıl başladığı, savcının nasıl hazırlık yaptığı, bu hazırlığın içinde hangi isimlerin olduğunu ben bilmiyorum, merak da etmiyorum. Çünkü beni ilgilendirmiyor. Eğer siyasi bir konu olsaydı, yani Hükümetimizin şu veya bu şekilde içinde bulunduğu bir durum olsaydı, şüphesiz bunları bilirdim, müdahil de olurdum ve 'şöyle olsun, böyle olsun' derdim.''

trthaber


Bu haber 810 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,816 µs