En Sıcak Konular

Kılıçdaroğlu, Yıldırım'ı savundu

10 Mayıs 2012 19:09 tsi
Kılıçdaroğlu, Yıldırım'ı savundu CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, futbolda şike iddialarına yönelik dava kapsamında tutuklu bulunan Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'a ''büyük haksızlık'' yapıldığını söyledi.

Kılıçdaroğlu, partisinin Bitlis il kongresine katıldıktan sonra, Muş'a geldi. CHP Muş İl Başkanlığı tarafından verilen yemeğe katılan Kılıçdaroğlu, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Bitlis'in en düşük oy aldıkları illerden biri olduğunu, buna karşın il kongresine katılmaktan dolayı mutlululuk duyduğunu ifade etti.

Kılıçdaroğlu, ''Bitlis'in, bölgenin ve ülkenin sorunları var. Olabildiğince kendi çözümlerimizi anlattık. Partimize ve şahsıma gösterilen ilgiden dolayı son derece mutluyum. Umuyorum Bitlis'te gördüğümüz ilgi, aşama aşama diğer illere de yansır'' dedi.

Gazetecilerin futbolda şike ve teşvik primi iddialarını sorduğu Kılıçdaroğlu, olayları parti olarak yakından takip ettiklerini vurgulayarak, ''Aziz Yıldırım'a büyük bir haksızlık yapıldı'' diye konuştu.

Hafta sonu Fenerbahçe-Galatasaray arasında oynanacak süper final karşılaşmasıyla ilgili soruya da Kılıçdaroğlu, ''Ben Fenerbahçeliyim ama centilmenliği asla sporun dışına itmemeliyiz. Güzel, başarılı ve heyecan dolu bir maç olmasını isterim. Kim güzel oynarsa onun şampiyonun olmasını istiyorum'' ifadesini kullandı.

-''2B arazilerinin satışı''

2B olarak bilinen yasayı da değerlendiren Kılıçdaroğlu, yasayla ilgili partili hukukçularının inceleme yaptığını ifade etti.

Kılıçdaroğlu, yapılacak incelemenin ardından yasanın iptali için mahkemeye başvuruda bulunup bulunmayacaklarının netleşeceğini kaydetti.

Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

''Şu anda hukukçu arkadaşlar yasayı inceliyorlar. Anayasaya aykırılık var mı yok mu araştırıyorlar. Aykırılık varsa mahkemeye başvuruda bulunacağız. Yabancılara karşılıklılık ilkesi korunduğu sürece, bir sorunumuz yok. Ama karşılıklılık ilkesi korunmazsa, yabancılara toprak satışına karşıyız.''

-''Başkanlık sistemi tartışmaları yapay''

Bir gazetecinin ''başkanlık sistemi'' tartışmalarıyla ilgili sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, ''bunun yapay ve Türkiye'nin gündeminde olmayan bir tartışma'' olduğunu kaydetti.

Kılıçdaroğlu, ''Gidin Muş'ta başkanlık sistemi nedir diye sorun? Yani Türkiye'nin, halkın gündeminin, halkın elinden almanın bir yoludur bu. Bunu doğru bulmuyorum'' diye konuştu.

Yemekte Muş Alparslan Üniversitesi'nden bir grup öğrenci, Kılıçdaroğlu'nun yanına gelerek, kitap kampanyası başlattıklarını söyledi ve destek istedi. Öğrencilerinin, kitap taleplerini geri çevirmeyen Kılıçdaroğlu, sadece Muş'ta değil, Türkiye'deki bütün üniversite öğrencilerini önemsediklerini söyledi.

Kılıçdaroğlu, ''Üniversite öğrencilerinin yaptığı çalışma çok güzel. Kütüphanesi olmayan okullara, kütüphane kurmak için kitap kampanyası başlatmışlar. Kendilerine kampanya için destek olacağız'' dedi.

Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler daha sonra kentten ayrıldı. 

Bu haber 809 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,256 µs