En Sıcak Konular

Siber savaşlar başlıyor

10 Mayıs 2012 18:08 tsi
Bir ülkenin başta su ve elektrik şebekesi olmak üzere kritik altyapı sistemini bilgisayar ağları üzerinden vuran sanal saldırıların ciddiyeti artıyor. İnternet güvenliği şirketleri siber savaş için uyarıyor.

İnternet ağının güvenliği konusunda uzman Amerikan şirketi McAfee, olası bir çatışma hâlinde, bir ülkenin internet ağını kontrol altında tutmasını hedefleyen bir silahlanma yarışının gerçek bir tehdit oluşturduğunu açıkladı.

McAfee, yıllık raporunda ele aldığı bu konuyla ilgili olarak, Çin, Fransa, İsrail, Rusya ve ABD'nin düşmanlarının internet ağlarına saldırmaya yönelik ''sibernetik silahları'' olduğunu bildirdi.

Yıllık raporda, "Günümüzde silahlar nükleer değil, sanal ve herkes bu tehditlere kendini hazırlamalı" uyarısı yer aldı.

Siber saldırılar artıyor

Son zamanlarda siyasi nedenlerle siber saldırıların artışının bir endişe kaynağı olduğu belirtilen raporda, bu saldırıların hedefleri arasında Beyaz Saray, ABD Savunma ve İç Güvenlik bakanlıkları ve ABD Başkanının korunmasından sorumlu Federal Polisin yer aldığı ifade edildi.

Bir siber saldırıdan su ve elektrik dağıtım şebekelerinin, telekomünikasyon ve mali sektörler gibi altyapıların da etkilenebileceğine işaret edilen raporda, "Gelişmiş ülkelerin çoğunda, temel altyapı hizmetleri internete bağlıdır ve yeterince korunmamaktadır" uyarısı yer aldı.

Dijital savaş çağı

Bir ülkenin başta su ve elektrik şebekesi olmak üzere kritik altyapı sistemini bilgisayar ağları üzerinden vuran sanal saldırıların ciddiyeti artıyor. Hükümetler, büyük mali kayba yol açan saldırılara karşı önlem arıyor.

Siber savaş, sanal saldırı ve dijital muharebe… Bunlar, İnternet’in hızlı gelişimiyle birlikte son yıllarda giderek daha fazla işittiğimiz kavramlar. Ekonomik, politik veya askeri amaçlar için bir ülkeye yönelik bilgi ve iletişim sistemleri üzerinden gerçekleştirilen organize saldırıların tamamına "siber savaş" adı veriliyor. Bu saldırılarda bir ülke açısından son derece kritik altyapı tesisleri hedef alındığından hükümetler de bu konuya artık daha fazla ağırlık veriyor.

deutsche welle / türkçe



Bu haber 767 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,175 µs