En Sıcak Konular

BDP’nin Öcalan eylemi yasaklandı

10 Mayıs 2012 11:55 tsi
BDP’nin 13 ve 14 Mayıs’ta Öcalan için düzenlemek istediği yürüyüş ve çadır kurma eylemi İçişleri Bakanlığı tarafından yasaklandı.

Bakanlık, Ankara ve Diyarbakır’da yapılması planlanan çadır kurma eylemi için valiliklere gönderdiği talimatta, daha önce BDP’nin sivil itaatsizlik eylemleri kapsamında açtığı demokratik çözüm çadırlarında ele geçirilen ses bombası, molotof kokteyli ve örgütsel dokümanları hatırlatarak, bu tür eylemlere hiçbir şekilde izin verilmemesi talimatını verdi.
 
BDP Kadın Meclisi, Ankara ve Diyarbakır'da, İmralı’da tutuklu bulunan Abdullah Öcalan'ın serbest bırakılması amacıyla yürüyüş ve çadır eylemi için çalışma başlatmıştı. BDP, İstanbul ve Diyarbakır’da düzenlediği basın toplantısıyla 13 ve 14 Mayıs’ta yürüyüş ve eylem programını açıklamıştı. "30 yıldır süren savaşın son bulması için diyalog ve müzakerenin yeniden başlatılması Türkiye'nin geleceğini belirleyecektir. Kürt sorununun kalıcı çözümü için vazgeçilmez müzakere ve diyalog sürecin başarı ile sonuçlanabilmesi için sayın Öcalan'ın özgürlüğüne kavuşması zorunludur. Bir halkın kendisine lider olarak seçtiği insanlar özgür olmadan sürecin başarıya ulaşması mümkün olmayacaktır." denilen açıklamada, 'özgürlük nöbeti' adını verdikleri eylemler yapılacağı dile getirilmişti. Diyarbakır’da açıklanan programa göre ise BDP’li kadınlar il başkanlığı binasının önünden Koşuyolu Parkı’na kadar yürüyüp burada kuracakları çadırlarda nöbet tutacakları belirtildi.
 
Bunun üzerine İçişleri Bakanlığı dün Diyarbakır ve Ankara valiliklerine BDP’nin açıkladığı yürüyüş ve eylemlere izin verilmemesi talimatını verdi. Açıklamada, BDP’nin demokratik çözüm çadırlarındaki eylemlerine atıfta bulunuldu ve bu tür eylemlerin amacından saptırılarak örgütsel propaganda ve eyleme dönüştürüldüğüne dikkat çekildi.
 
cihan


Bu haber 569 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    43,206 µs