En Sıcak Konular

Erdoğan'dan Danıştay'a kutlama mesajı

10 Mayıs 2012 11:48 tsi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Danıştay'ın kuruluş yıl dönümü ve İdari Yargı Günü dolayısıyla bir kutlama mesaj yayınladı.

Erdoğan mesajında Türkiye'nin ekonomi, demokrasi ve hukuk alanında gerçekleştirilen reformlarla çok boyutlu bir kalkınma süreci içine girdiğini, bölgesinde ve dünyadaki itibarını daha da yükselttiğini belirterek, "Hiç şüphesiz, ekonomideki ilerleme ile demokratik ve hukuksal alanlardaki gelişim birbirine paraleldir ve de birbiriyle eş zamanlı olmak zorundadır." ifadelerini kullandı.

Hükümet olarak, Anayasa'da ifade edilen demokratik, laik, sosyal hukuk devleti ilkelerinin birbirinin önüne geçmeden, birbirinin gerisinde kalmadan anlam bulması için yoğun çaba içinde olduklarını aktaran Başbakan Erdoğan, "Yüksek yargımızın, adalet mekanizmamızın işleyişini aksatan maddi sıkıntıları gidermek için var gücümüzle çalıştık ve Avrupa standartlarını haiz modern hizmet binalarını adalet sistemimize kazandırdık." diye ekledi.

Erdoğan, Ulusal Yargı Ağı Projesi (UYAP)'ni yaygınlaştırmak, yüksek yargı organlarının daire ve üye sayılarını artırmak, personel açığını kapatmak suretiyle de adalet sistemindeki tıkanıklığı açma noktasında önemli adımlar attıklarını kaydetti. Erdoğan açıklamasında "İnanıyorum ki, Türkiye, adalet mekanizmalarının işleyişindeki maddi sorunları aştıkça, demokrasi ve hukuk reformlarını kararlı bir şekilde sürdürdükçe, Cumhuriyetimizin 100'üncü yıl hedeflerine kolaylıkla ulaşacak, dünyanın en gelişmiş 10 ülkesi arasındaki yerini alacaktır." ifadesini kullandı.

Demokrasinin sağlıklı bir şekilde sürdürülmesi, hukuk devleti ilkelerinin korunması ve yaşatılması noktasında Danıştay ve idare mahkemelerine büyük görev ve sorumluluklar düştüğünü vurgulayan Başbakan Erdoğan, "Danıştay ve idari yargımızın, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne taşıma çalışmalarımıza, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da değerli katkılar sunacağına eminim. Bu düşüncelerle Danıştay'ın kuruluş yıl dönümü ve İdari Yargı Günü'nü kutluyor, başta değerli hâkim, savcı ve avukatlar olmak üzere tüm idari yargı çalışanlarına başarılar diliyorum." diye belirtti.

cihan



Bu haber 544 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,024 µs