En Sıcak Konular

Kanser tedavisi için doğadan destek alın!

10 Mayıs 2012 11:33 tsi
Kanser tedavisi için doğadan destek alın! Her türlü derde derman olan bitkiler; kanser hastalığının tedavisinde de kullanılıyor.

Organik çilek; tümörleri iyileştiriyor, papatya çayı ve yeşil çay bağışıklık sistemini güçlendiriyor, elma enfeksiyonu önlüyor.

Kanser tedavisi gören hastalarda, bağışıklık sistemi son derece zayıftır. Bu nedenle hastaların, sebze ve meyve yemesi büyük önem taşır. Ama onların da uygun şekilde temizlemesi; meyve ve sebzelerin elma sirkeli suda 15-20 dakika bekletilmesi şarttır. Bunun yanı sıra hastaların enfeksiyon öncesi veya enfeksiyon esnasında diyetlerine dikkat etmeleri gerekir. Kanser hastalarının, tedaviyle birlikte şu yiyecekleri de tüketmesi büyük önem taşır:

Hastalara lökosit olarak adlandırılan beyaz kan hücrelerinin düştüğü evrede; buharda pişmiş yiyecekleri, şekersiz kompostoları, yoğurdu ve C vitaminini bolca tüketmeleri önerilir.
C vitamini 3-4 gram suda eriyen efervesan adlı ilaçla verilebilir. Hastaların sıvı ve kalori ihtiyacı doktor tarafından ayarlanmalıdır.

ÇİNKO ÇOK ÖNEMLİ

Hastalık sırasında probiyotik gıdaların önemi tartışılmaz. Pişmiş köy yumurtası ve çökelek tüketimi şarttır.
Hasta, işlenmiş ürünlerden (rafine gıdalardan) kaçınmalıdır. Bu evrede çinko bağışıklık sistemini güçlendiren minerallerin başında gelir. Çinko içeren sebze ve meyveler yenilmelidir.

Hastalarda enfeksiyona bağlı olarak ağız yaraları ve mantar enfeksiyonları görülür. Böyle durumlarda 'Marigold' adlı çiçek özü, bu yaraların iyileşmesinde faydalıdır. Ağız yaraları için yeşil çay ve papatya çayı da tüketilmelidir. Aynı zamanda bu çaylar, bağışıklık sistemini de güçlendirir.
Organik çilek; şekersiz komposto halinde hastaya yedirilebildiği kadar yerdirilmelidir. Bunun bağışıklık sistemini ayakta tutacağı ve tümörlerin iyileşmesine yol açacağı hayvansal deneylerle kanıtlanmıştır. Bu arada hastalıklara iyi geldiği bilinen alfa lipoik asit; özellikle karaciğer ve böbrek gibi sakatatlarda, ıspanak, patates ve brokolide bulunur; tüketimi büyük önem taşır.

D VİTAMİNİ YARARLI

Okaliptus çiçeği ve yağı, mantar enfeksiyonlarında bakterilerle ve koli basilleriyle savaşır. Üst solunum yolu enfeksiyonları içinde yararlıdır.

D vitamini ise kış aylarında özellikle soğuk algınlıklarında verilmelidir. Vücuttaki mikrobiyal büyümeyi durduran maddeleri ve bağışıklık sistemi savaşçıları olan makrofajları aktive eder.
Kuşkonmaz, maydanoz ve kereviz; apigenin ihtiva ettiği için hücreleri yeniler. Bu arada ahududunun, düşük olan lökosit ve trombositin (kan pıhtılarının oluşumunda rol alan hücre parçalarının) yükselmesinde faydalı olduğu gözlenmiştir.

BROKOLİYİ BUHARDA PİŞİRİP YİYİN!

Brokoli, içeriğindeki yüksek dozdaki sulforafaneden dolayı hastanın bağışıklık sistemini güçlendirerek, enfeksiyonlara karşı bariyer sağlayabilir. Buharda pişirilmesi gerekir.

KOMPOSTO YAPIN!

Bağışıklık sistemini güçlendiren diğer meyve ve sebzeler şöyledir: Nar, yaban mersini, çilek, ahududu, kırmızı erik, portakal, üzüm, kiraz, lahana, ıspanak, brüksel lahanası, brokoli, pancar, kırmızı acı biber, soğan, tahıl ve patlıcan... Bu meyve ve sebzelerin, etki durumuna göre; hastaya komposto şeklinde ya da çok steril şartlarda verilmesi tavsiye olunur.

BALGAM VE İSHALE ÇÖZÜM

Akciğer enfeksiyonlarında, balgamı sökmek için; altı adet soğan, altı adet limon ve iki baş doğranmış karaturbu buharda 45 dakika pişirin. Parçalayıp, süzüp içine bal ilave ederek hastanın her saat başı, bir çay kaşığı tüketmesini sağlayın. Böylece hasta rahatlar. Ayrıca pişirilmiş iki yumurtanın beyazı, nar kabuğu suyu ve kızılcık, hastada ilaca gerek kalmadan ishali durdurur.

MİKROPLARA KARŞI ZERDEÇAL

Zerdeçal, herpes simlex virüsünün (dudağı uçuklatan virüs) tedavisinde kullanılmıştır ve antiviral etkisi sayesinde kullanılması şiddetle tavsiye edilmektedir. Kırmızı portakalda bulunan astaxanthin pigmenti; antioksidan, anti enfeksiyon ve anti enflamatuar (iltihap önleyici ilaç) olarak da hastalara büyük yarar sağlar. Bayır turbunun özü olan, horseradishin genellikle idrar yolu enfeksiyonlarında, sinüzitte ve akciğer enfeksiyonlarında çok faydalıdır. Mısırlılar'dan beri tedavide kullanılan bayır turpunun yararı; deneylerle

Kaynak: SABAH 

Bu haber 984 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,885 µs