En Sıcak Konular

DSP'li Türker, Annan'ın görevine talip

10 Mayıs 2012 10:37 tsi
Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Masum Türker, BM-Arap Ligi Suriye Ortak Özel Temsilcisi Kofi Annan'ın görevine talip olduğunu belirterek, "Arapça da biliyorum. Suriye'ye savaşan asker gönderirsek o bataklıktan çıkamayız." dedi.

Cihan Tv Network'te yayınlanan 'Anadolu'da Sabah' programına konuk olan DSP Genel Başkanı Masum Türker, hükümetin Suriye politikalarını eleştirdi. Suriye konusuna Türkiye'nin yanlış politika uygulayarak girdiğini savunan Türker, Başbakan'ın Suriye ile ilgili tehdit altında olduğunu savundu. Başbakan'dan bir görev istendiğini savunan Türker, bu nedenle Başbakan'ın zor ve çaresiz durumda olduğunu söyledi. Türker, "Türkiye'de dindar bir gençlik yetiştireceksin, diğer tarafta haçlı seferini yapanlara taşeronluk yapacaksın. Türkiye'nin Müslüman bir ülke ile alıp veremediği ne?" diye konuştu.

Türker, Irak'ın kuzeyinde federe bir Kürt devleti ortaya çıkacağını, bunu Türkiye'nin doğusunda da bir federe Kürt devleti izleyeceğini iddia ederek, bu sürecin İran'da kurulacak bir federe Kürt devleti ile tamamlanacağını kaydetti. Suriye ile ilgili arabuluculuk görevine talip olduğunu aktaran Türker, bu görevi BM-Arap Ligi Suriye Ortak Özel Temsilcisi Kofi Annan'dan daha iyi yapacağını savundu. Türker, "Arapça da biliyorum. Suriye'ye savaşan asker gönderirsek o bataklıktan çıkamayız." dedi.

"ÖNCE BAŞKANLIK SİSTEMİ DAHA SONRA FEDERAL SİSTEM"

Başkanlık sisteminin ulusal birlik için tehdit olduğunu anlatan Türker, Türkiye'de federal bir devlet kurulması için bir girişim olduğunu öne sürdü. Başkanlık sisteminin olduğu ülkelerde federal birlikler olduğunu ifade eden Türker, başkanlık sisteminin olmazsa olmazının bakanların milletvekili olmaması olduğunu kaydetti. Türker, Başkanlık sistemi için milletvekillerinin oturacağı odası, danışman kadrosunun olmadığını söyleyerek, "Önce başkanlık sistemini oluşturacak daha sonra federal sisteme gidecek. Böyle yaklaşımlar tehlikelidir." değerlendirmesinde bulundu.

12 Eyül davasına müdahil olup olmayacakları ile ilgili de Türker, "DSP 1985 yılında kuruldu. Darbe zamanında partimiz yoktu. Mağdur olan arkadaşlar var. İsteyenler başvurur müdahil olabilir." dedi. Türker, kendi iktidarlarının 2002 yılında yapılan sivil bir darbe ile iktidardan indirildiğini öne sürdü.

"RAHŞAN HANIM'IN DEĞİŞMESİ YAŞINDAN MI ÇEVRESİNDEN Mİ BUNU ANLAYAMADIK"

Bülent Ecevit'in eşi ve DSP'nin kurucusu Rahşan Ecevit'in DSP'den istifa ettiğini hatırlatan Türker, "Bülent Ecevit DSP'den istifa etmemiştir. DSP'nin üyesi olarak vefat etmiştir. Rahşan Hanım yarın gelip bize gelse ihtiyacını söylese istediklerini yaparız. Rahşan Hanım ihtiyaç duyduğu zaman her şeyini karşılamaya hazırız. Daha önce CHP'ye üye olan kimseyi almazdı. Rahşan Hanım'ın değişmesi yaşından mı çevresindekilerden mi bunu anlayamadık." ifadelerini kullandı.

cihan


Bu haber 498 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,493 µs