En Sıcak Konular

Balyozcular, 448 kişiyi gözaltına alacaklardı

10 Mayıs 2012 10:23 tsi
Balyoz Darbe Planı'nda, Sakarya'da toplam bin 30 kişi ve kurumun fişlendiği ortaya çıktı. Plana göre, irticai faaliyette bulunduğu gerekçesiyle 448 kişi gözaltına alınacaktı.

Toplumun her kesiminden isimlerin yer aldığı fişleme konusu, Balyoz Darbe Planı davası ek delil klasörüne girdi. Planda, irticai ve sakıncalı olarak sınıflandırılan, göz altına alınarak tutuklanacak kişilerin isimleri de yer alıyor.

Sakarya'da yayın yapan yerel Sakarya Halk Gazetesi'nin elde ettiği ve yayınladığı fişleme listesinde; dönemin siyasetçileri, iş adamları, dernekler, vakıflar, üniversite öğrencileri, dershaneler ve sivil toplum kuruluşları yer alıyor. Planda, arama yapılacak 105 yeri çoğunlukla dershaneler, talebe yurtları, vakıflar ve dernekler oluşturuyor. Balyoz'a göre, Sakarya'da irticai faaliyette bulunan 448 kişi gözaltına alınacaktı. Ayrıca, 10 kamu personeli yanında 19 siyasetçinin de gözaltına alınması planlanıyordu. İrticai örgüt üyesi olarak da 310 kişinin fişlendiği ortaya çıktı.

EYLEMİ DESTEKLEMEYEN VALİ YARDIMCILARI DA FİŞLENDİ

Planda, eyleme destek vermeyen vali yardımcıları ve kaymakamlar da fişlendi. 4 vali yardımcısı ve 6 kaymakam eyleme destek vermedikleri için listeye alındı. Görevde kalması sakıncalı personel de listede yer aldı. Listede 6 kaymakam yer aldı. Bu kısımda düşünceler kısmına yazılan not ise dikkat çekici: "Sakarya'da destek veren vali yardımcısı sayısı yeterli olmadığı için subay veya başka yerlerden kaymakam atayalım."

"38 ÖĞRENCİNİN ÜNİVERSİTE İLE İLİŞİĞİ KESİLECEK"

Planda, irticai görüşlü olduğu iddia edilen 38 öğrencinin de fişlendiği ve üniversiteden ilişiğinin kesilmesi gerektiği belirtilmiş. Ayrıca, 19 üniversite öğrencisi sağ, 16 öğrenci de sol görüşlü ve 59 öğrenci örgüt üyesi olduğu iddiasıyla fişlenmiş.

SAĞLIK İL MÜDÜRÜ OLARAK VETERİNER HEKİM ATAYACAKLARDI

Darbe planında ilginç bir ayrıntı da daha önce ortaya çıkmıştı. Darbeciler, Sakarya sağlık il müdürü olarak, kendilerine yakın bir doktor bulamadıkları için sağlık il müdürü olarak veteriner hekim atayacaklardı.

cihan

Bu haber 577 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,626 µs