En Sıcak Konular

DHKP-C üyesi 13 kişi adliyeye sevk edildi

10 Mayıs 2012 09:54 tsi
Terör örgütü DHKP-C'ye yönelik 8 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen operasyon kapsamında, Kocaeli'de gözaltına alınan 13 örgüt üyesi, emniyetteki işlemlerinin ardından İstanbul'daki Beşiktaş Adliyesi'ne sevk edildi.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, terör örgütü DHKP-C'nin şehir yapılanmasına yönelik istihbarat çalışmaları sonucu operasyon düzenlemişti. Kocaeli ayağında İzmit, Derince ve Körfez ilçelerinde çeşitli adreslere düzenlenen operasyonda, terör örgütü DHKP-C'nin Kocaeli sorumlusu olduğu, daha önce de aynı suçtan gözaltına alındığı ileri sürülen H.Y.'nin yanı sıra I.A., A.A., S.B., P.T., M.B., Y.E., F.D., C.C., H.Ç., S.K., N.A. ve S.D. gözaltına alındı. Gözaltına alınan isimler arasındaki bir şahsın özel bir hastanede pratisyen hekim olduğu, birinin emekli, 6 kişinin ise Kocaeli Üniversitesi'nde öğrenci olduğu öğrenildi.

Gözaltına alınan zanlıların terör örgütü üyesi olduğu, örgüte eleman kazandırma faaliyetleri yürüttüğü ve örgütün propagandasını yaptıkları ileri sürüldü. Evlerde yapılan aramalarda ise örgütsel dokümanlar, yayınlar ve belgelerin yanı sıra kendi aralarında yapılan haberleşmede kullanılan iki adet telsiz ve kendilerini zincirlemek için kullanacakları iddia edilen kalın zincirler ele geçirildi. Gözaltına alınan 13 zanlı ifadelerinin alınmasının ardından, sabah erken saatlerde İstanbul Beşiktaş Adliyesi'ne sevk edildi.

cihan


Bu haber 483 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,218 µs