En Sıcak Konular

Sıra poliste

10 Mayıs 2012 09:26 tsi
Astsubaylara kadro müjdesi, polisleri de heyecanlandırdı Polisler de 1. dereceli kadro istiyor. Aynı sorunu yaşayan yüksekokul mezunu memurların sorunu masaya geliyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla astsubayların kadro değişiklikleriyle ilgili çalışma başlatacaklarını açıklaması, başta polisler olmak üzere tüm yüksekokul ve üniversite mezunu memurlar için umut oldu. Astsubaylar, 1'inci derecenin 3'üncü kademesinden emekli olurken, bunun 1'inci derecenin 4'üncü kademesi olarak değiştirilmesini talep etmişlerdi. Başta polis memurları olmak üzere kamuda çalışan üniversite ve yüksekokul mezunu memurlar ise 1'inci derece kadroya kavuşamıyor. Tüm memurların 3'üncü derecede olmaları ek göstergelerinin de düşmesine, dolayısıyla emekli ikramiyeleri ve maaşlarının azalmasına yol açıyor. Bu konuda sıkıntılarını aktaran polis memurları, aynı görevi yapmalarına rağmen astsubayların emeklilik ek göstergesinin 3600, kendilerinin ise 2200 olduğunu belirterek, "Emniyet teşkilatında görevli sadece Emniyet Müdürü rütbesine 1'inci derece kadro verilirken, üniversite ve yüksekokul mezunu polislere 3'ncü derece kadro verilmektedir" dedi.
 
TALEPLER GELİYOR
 
Bu arada sendikalar, benzer bir talebi toplu sözleşme masasına da getirmeye hazırlanıyor. Polislerdeki kadro durumunun benzeri, tüm üniversite ve yüksekokul mezunu memurlarda yaşanıyor. Kamu kurumlarında çalışan üniversite ve yüksekokul mezunu memurların tamamı 3'üncü derece kadroda bulunuyor. Bu memurlar da 1'inci derecede kadro ve 3600 ek gösterge istiyor. Toplu sözleşme masasında bu konunun çözülmesi bekleniyor.
 
EMNİYET MÜDÜRLERİ İYİLEŞTİRME BEKLİYOR
 
Emniyet teşkilatında sadece polisler değil, rütbeliler de kadro ve derece sıkıntısı yaşıyor. 2'nci, 3'üncü ve 4'üncü sınıf emniyet müdürleri, emeklilik şartlarında iyileştirme bekliyor.

Takvim


Bu haber 574 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,663 µs