En Sıcak Konular

Bilge köyü katliamı davası, ertelendi

9 Mayıs 2012 21:06 tsi
Mardin'in Mazıdağı ilçesine bağlı Bilge köyünde 44 kişinin katliamıyla ilgili Yargıtay 1'inci Ceza Dairesi tarafından Çorum Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararının bozulmasının ardından sanıklardan Mehmet Çelebi, Abdülhakim Çelebi ve Ahmet Çelebi, Çorum Ağır

44 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan Mehmet Çelebi'nin çocuklarının öldürülen Fesih Çelebi'den olduğunu iddia etmesi üzerine Mehmet Çelebi ve eşi Fesih Çelebi ile 10 çocuğundan alınan kan örnekleriyle öldürülen Fesih Çelebi'den alınacak kan örneğinin ardından Ankara Adli Tıp Kurumu'nun kararının beklenmesi için dava, 6 Temmuz'a ertelendi.

Mehmet Çelebi savunmasında cinayeti namus için işlediğini, koruculuk görevi yaptığı zamanlarda eşinin Fesih Çelebi ile aldattığını öğrendiğini söyledi. Devlet için dağlarda operasyon yaptığını belirten Çelebi, DNA testi ile her şeyin ortaya çıkacağını ifade etti.

Evinde bomba ve silah bulunan Ahmet Çelebi ise Bilge köyü katliamıyla herhangi bir alakası olmadığını savunarak beratini talep etti. Bulunan kalaşnikof mermilerinin kendisine ait olmadığını söyleyen Çelebi, köydeki kargaşadan dolayı taşınmak istediğini ancak köyden 300 metre uzaklaştıktan sonra jandarmanın durduğunu belirtti. Evinde 4 defa detektörle arama yapıldığı ancak herhangi bir şey bulunamadığını söyleyen Ahmet Çelebi, kendisine oyun oynandığını iddia etti. Çelebi'nin kalaşnikof mermisi bulundurmak suçundan tahliyesine, patlayıcı madde bulundurmak suçundan kalan cezasının devamına karar verildi.

Zanlılardan Abdülhakim Çelebi ise abisinin öldür demesi üzerine orada bulunan kadınlara ateş açtığını söyledi. Ne olduğunu anlamadığını söyleyen Çelebi pişman olduğu dile getirdi.

"FAİLİ MEÇHUL 2 ÖLÜ VAR FAİLLERİNİ TANIYORUM"

Duruşma esnasında ayağa kalkan Mehmet Çelebi, Bilge köyünde 2 faili meçhul cinayet olduğunu belirtti. Her şeyi anlatacağını söyleyen Çelebi, dilekçe yazdığını ancak dikkate alınmadığını savundu. Çelebi, 2 cinayetin faillerini tanıdığını iddia etti.

Ahmet Çelebi'nin avukatı Eşref Kaya, gazetecilere yaptığı açıklamada mahkemenin kararı 6 Temmuz'a ertelediğini belirtti. Kaya şunları dile getirdi: ''Verilen kararda müvekkilim Ahmet Çelebi, kalaşnikof mermisi bulundurmaktan tutukluydu onunla ilgili karar bozulmuştu. Mahkemede, verilen kararın bozulması üzerine lehine olarak düşünerek bu suçtan tahliyesine karar vermiştir. Diğer sanıklar açısından da adli tıptan DNA soruşturmaları incelenmesine karar verildi. Ahmet Çelebi'nin el bombası bulundurmaktan 8 ay gibi bir cezası kaldı onu yattıktan sonra tahliye olacak ama mermiler konusunda tahliye oldu. '' dedi.

Diğer zanlılardan Mehmet Çelebi ve Aldülhakim Çelebi'nin avukatı Özlem Demirbaş, Çelebi'nin Gölbaşı Asliye Hukuk Mahkemesi'nde ocak ayında eşi Fesih Çelebi'den boşandığını belirtti.

Çocukların Mehmet Çelebi'den olup olmadığının belirlenmesi için Güdül Sulh Hukuk Mahkemesi'nde açılmış bir dava olduğunu kaydeden Demirbaş, ''Mehmet Çelebi, eşi ve 10 çocuğunun kan örnekleri alındı. Fesih Çelebi'nin de kan örneği alınacak. Ankara Adli Tıp Kurumu Başkanlığı'nda kan örnekleri koruma altına alındı. DNA testi yapılması için gerçekleştirilecek işlemlerin yapılmasını bekliyoruz.'' şeklinde konuştu.

cihan


Bu haber 627 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,354 µs