En Sıcak Konular

4'üncü dalgada 15 tutuklama talebi

9 Mayıs 2012 20:55 tsi
28 Şubat soruşturmasının 4'üncü dalgasında gözaltına alınan 11'i general 15 kişi tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Mahkemeye sevk edilenler arasında 28 Şubat sürecinde Meral Akşener'e 'yağlı kazık' mesajı gönderdiği iddia edilen emekli Korge

Özel yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nin yürüttüğü 28 Şubat soruşturması kapsamında gözaltına alınan 17 şüpheliden 15'i tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Soruşturma kapsamında dün gözaltına alınan 17 şüphelinin savcılık sorgusu tamamlandı.

Şüphelilerin sorgusunu, özel yetkili 8 cumhuriyet savcısı yaptı.

Sorgunun ardından, emekli Albay Mehmet Mithat Kiziroğlu ve sivil memur anju Veli Aydın 'delil yetersizliği nedeniyle' serbest bırakılırken; aralarında 3. Ordu Kurmay Başkanı Tümgeneral Berkay Turgut ve emekli Korgeneral Çetin Saner'in de bulunduğu 15 şüpheli 'haklarındaki kuvvetli suç şüphesi nedeniyle' tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Çetin Saner, 28 Şubat sürecinde dönemin İçişleri Bakanı Meral Akşener'e 'yağlı kazık' mesajı gönderen komutan olarak biliniyor.

Meral Akşener’e iletmesi için İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Teoman Ünüsan’a söylediği iddia edilen, "Söyleyin o kadına ayağını denk alsın, yoksa İçişleri Bakanlığı önünde yağlı kazığa oturturuz" sözlerinin Çetin Saner'e ait olduğu belirtilmişti.

Tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen isimler şöyle:

Korgeneral Tevfik Özkılıç, Tümgeneral Berkay Turgut, Tümgeneral Mehmet Faruk Alpaydın, Tuğgeneral Celalettin Bacanlı, Tuğgeneral Mehmet Ali Yıldırım, Tuğgeneral Metin Keşap, Emekli Korgeneral Mustafa Bıyık, Emekli Korgeneral Hakkı Kılınç, Emekli Tümgeneral Erdal Şenel, Emekli Kurmay Albay Erkan Yaykır, Emekli Tümgeneral Çetin Dizdar, Emekli Albay Ardan Kıratlı, Emekli Tümgeneral Çetin Saner, Emekli Astsubay Asım Atak, Emekli Astsubay Abdullah Hoşgür..

28 şubat soruşturmasında bugüne kadar 73 muvazzaf ve emekli askerle ilgili gözaltı kararı verildi. İlk üç dalgada 40 asker tutuklandı.

ntvmsnbc


Bu haber 632 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,089 µs