En Sıcak Konular

Eroğlu: BM bağımsızlığımızı engelledi

9 Mayıs 2012 17:40 tsi
KKTC Lideri Eroğlu BM'nin engellememesi durumunda birçok ülkenin kendilerini tanıyor olacağını söyledi

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Birleşmiş Milletler'in (BM) KKTC'nin bağımsızlığını engellediğini söyledi. Eroğlu, "Maalesef, BM bazı ülkelerin bağımsızlığını memnuniyetle kabul ederken, bizim bağımsızlığımızı engellemiştir. Bu engelleme olmasaydı bugün Anavatan Türkiye dışında birçok ülkenin de tanıdığı bir pozisyonda olacaktık." dedi.

Derviş Eroğlu, KKTC'de temaslarda bulunan Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği İzmir Şubesi İl Başkanlığı heyetiyle bir araya geldi. Eroğlu, BM Güvenlik Konseyi'nin almış olduğu kararlardan dolayı KKTC'yi Türkiye dışında bir ülkenin tanımadığına işaret etti.

Müzakereleri, Rumların uzlaşmazlığına rağmen yıllardır devam ettirdiklerini belirten Eroğlu, BM'nin, anlaşma istemeyen Rumlara rağmen müzakerelerin nereye kadar devam edeceğini sorgulamadığına dikkat çekti. Eroğlu, "Müzakereler, ucu açık bir şekilde devam ettirilmesi halinde bir yere varılmayacak. Bir zaman limiti içinde müzakereler yapıldığı takdirde bir anlaşmaya varılıp, varılmayacağını anlayabiliriz." dedi.

"Biz, hem ambargolar altında, hem de müzakere masasında; muhataplarımız ise hem BM üyesi." diyen Eroğlu, "Bu şartlarda Rum tarafının zamana oynamasından daha doğal bir şey olamaz. Onlar da bunu kullanıyor. Bugüne kadar çıkan anlaşma metinlerini hep reddeden Rum tarafı ama suçlandıklarını söylemek mümkün değil. Kıbrıs sorununu başlatan ve bugüne kadar çözümlenmemesinin sebebi Rumlar ama bugün AB, Türkiye'ye 'Kıbrıs sorununu çöz de gel' diyebiliyor. Mesele Kıbrıs sorununu çözmek değil, Türkiye'yi AB'ye almamak." şeklinde konuştu.

Kıbrıs Türkü'nün gelinen aşamada bir devlet çatısı altında, Türkiye'nin garantisinde varlığını sürdürdüğünü kaydeden Eroğlu, Rum tarafının uzlaşmazlığının yavaş yavaş tüm dünya tarafından hissedilmeye başlandığını ve dünyanın artık Kıbrıs Türkü'ne karşı daha anlayışlı olması beklentisi içinde olduğunu söyledi. Eroğlu, bugün için anlaşmadan uzak olduklarını belirterek, "Çünkü Güney Kıbrıs'ta Cumhurbaşkanlığı seçimi hazırlığı yapıldığı bir zamanda, Rum tarafında anlaşma arzulayacak insan sayısının parmakla sayılacak kadar az olduğunu söyleyebilirim. 1 Temmuz'dan itibaren görüşmelerde bir sonuç almanın mümkün olmadığı ortaya çıkıyor." dedi.

Bu haber 636 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,939 µs