En Sıcak Konular

Ergin: 27 Nisan yürütmeye müdahaledir!

9 Mayıs 2012 14:23 tsi
Adalet Bakanı Sadullah Ergin, 17 Nisan e-muhtırasının doğrudan yürütmeye müdahale olduğunu belirtti.

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, 27 Nisan e-muhtırasından PFDK’nın şike açıklamasına kadar ülke gündemini meşgul eden konulara ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Star gazetesinden yer alan habere göre, 27 NİSAN BİLDİRİSİ: e-muhtıra, telkin, müdahale ne denilirse denilsin, ortaya çıkardığı sonuçlar önemlidir. Sonuçları itibarıyla kuvvetler ayrılığı içerisinde, yürütme organına bağlı olarak çalışan bir güvenlik bürokrasisinin karar organının internet sitesine bu şekildeki bir metnin konulması, doğrudan müdahaledir. Yürütme erkine müdahaledir.

PFDK’NIN ŞİKE KARARI: Son 1 yıldır yaşadıklarımız Türk futbolu açısından maalesef iç açıcı değil. Yaşadığımız süreç kulüplerinden federasyonuna kadar bütün birimleri rahatsız etmiştir. Türk futbolunun hem yurt içinde hem yurt dışındaki imajı zarar görmüştür. Disiplin Kurulu disiplin soruşturması yaptı, diğer yandan savcılık konuyla ilgili iddianame tanzim etti. Bu süreci sağlıklı işletme mecburiyetimiz var.

YENİ ANAYASA VE BAŞKANLIK SİSTEMİ: Her beyan edilen görüşe bu kadar reaksiyon gösterilirse o masa etrafında yeni fikirlerin üreme imkanı olmaz. Taraflar kendi düşüncelerini özgürce o masada gündeme getirebilmeli, tartışabilmeli. Ortaya çıkan neticeyi hep beraber göreceğiz ve sahipleneceğiz. Değişimden ve getireceklerinden korkmamak lazım.

3. VE 4. YARGI PAKETLERİ: 3. yargı paketi, TBMM alt komisyonda ele alındı. Parlamento tatile girmeden önce 3. paketi yasalaştırmayı istiyoruz. 4. Yargı paketiyle ilgili ayrıntıya giremeyeceğim. O pakette temel itibarıyla AİHM’in Türkiye aleyhine vermiş olduğu ihlal kararlarının içerisinde ne varsa o var. 2400 civarında ihlal dosyası var.

MAVİ MARMARA SALDIRISI: Mavi Marmara’yla ilgili savcılarımız gerekli çalışmaları yaptılar. Bitirdiler hatta. Bununla ilgili, tanzim edilecek iddianamedeki sanıklara dönük Dışişleri Bakanlığı’ndan bilgi talebimiz var. Onlar geldiğinde iddianameler ilgili mahkemelere gönderilecek. Süreç işliyor.

Bu haber 589 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,626 µs