En Sıcak Konular

İMKB Başkanı: Artık KOBİ'lere odaklanacağız

9 Mayıs 2012 11:36 tsi
İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) Başkanı İbrahim Turhan, şirketlere, 'Birleşme ile satın almaya büyük miktarda harcama yapmanız gerektiğinde sermaye piyasalarından istifade edin.' tavsiyesinde bulundu.

İbrahim Turhan, Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği'nin (TÜSİAD) 'Türkiye'de Birleşme ve Devralmalar' konulu seminerine katıldı. TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner'in ev sahipliğini yaptığı seminerde şirket yöneticilerine hitap eden Turhan, gelecek senelerde banka kaynaklı finansmanın güç ve pahalı hale geleceğini belirtti. Bu minvalde sermaye piyasalarının bankalara göre daha önemli ve yararlı bir kanal olabileceğine işaret eden Turhan, "Şirketlerin birleşme ve satın almalara büyük miktarda harcama yapması gerektiğinde sermaye piyasalarından istifade edilmeli." dedi. KOBİ'lerin sermaye piyasalarına katılımına önem verdiklerini aktaran Turhan, "Halka açılmalarda olsun, sermaye piyasaları yardımlarında olsun artık küçük ve orta ölçekli işletmelere odaklanacağız." dedi. Geçen yıl Türkiye'de 15 milyar dolarlık birleşme ve satın alma gerçekleştiğini hatırlatan İMKB Başkanı, bunun gelecek yıllarda artarak devam edeceğini ifade etti. Türkiye'nin ekonomik modeli çerçevesinde büyümenin özel sektör tarafından yürütüleceğini anlatan İbrahim Turhan, şunları kaydetti: "2010'da yüzde 9,2, 2011'de yüzde 8,5 büyüdük. Bu büyümelerde kamunun net etkisi yüzde sıfır."

Yeni Türk Ticaret Kanunu ve teşvik paketinin önemini vurgulayan TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner ise "Bunlarla ekonomi daha güçlenecek. Birleşme ve devralmalar artacak." dedi. Boyner, Türkiye'ye doğrudan yabancı yatırım miktarının arttığını, artmaya da devam edeceğini dile getirdi.

Öte yandan İMKB ile Makedonya Borsası arasında mutabakat zaptı imzalandı. Makedonya Borsası'nın Üsküp'te gerçekleştirilen 13. genel kurulunda, İMKB Başkanı İbrahim Turhan ile Makedonya Borsası Genel Müdürü Ivan Steriev tarafından imzalanan mutabakat zaptı, iki borsa arasındaki mevcut işbirliğinin geliştirilmesini öngörüyor. 

Bu haber 552 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,739 µs