En Sıcak Konular

Pentagon'da Panetta'yla görüşecek

9 Mayıs 2012 10:06 tsi
Pentagon'da Panetta'yla görüşecek ABD Genelkurmay Başkanı Martin Dempsey’nin davetlisi olarak ABD'de bulunan Genelkurmay Başkanı Necdet Özel, ABD Savunma Bakanı Leon Panetta'yla da görüşecek. Görüşmenin en önemli gündem maddelerinden birinin de Kürecik üssü olduğu belirtildi.

ABD Genelkurmay Sözcüsü Scott McIllnay, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in ABD'yi ziyaretinin, Türk ve ABD ordusu arasındaki köklü ve yakın ilişkinin bir parçası olduğunu söyledi.

Orgeneral Özel ABD ziyareti kapsamında, Virginia eyaletinde Langley Hava Kuvvetleri Üssü, Florida eyaletinde Key West'teki Deniz Hava Üssü, Tyndall Hava Kuvvetleri Üssü ile Valparaiso'daki Eglin Hava Kuvvetleri Üssü dahil olmak üzere bazı Amerikan üsleri ve komutanlıklarında temaslarda bulundu. Genelkurmaş Başkanı Necdet Özel, Eglin'deki üste F-35 Joint Strike Fighter (Müşterek Taarruz Uçağı) hakkında brifing aldı.

ABD’nin teröre karşı savaş merkezi olarak bilinen Langley Hava Üssü, Pentagon ve CIA’in ortak yürüttüğü operasyonların kumanda merkezi. 4 bin 100 kişinin görev aldığı üssün, 5 milyar dolarlık bir istihbarat bütçesi var ve dünyanın her yerinde insansız hava araçları buradan uçuruluyor.

PANETTA'YLA GÖRÜŞECEK

Orgeneral Özel'in yarın Arlington Ulusal Mezarlığı'nda Meçhul Asker Anıtı'nda çelenk koyma törenine katılacağını ifade eden ABD Genelkurmay sözcüsü McIllnay, Orgeneral Özel'in daha sonra ABD Savunma Bakanlığı Pentagon'a geçeceğini belirtti.

Orgeneral Özel Pentagon'da, ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Dempsey'le öğle yemeği yedikten sonra diğer kuvvet komutanlarıyla biraraya gelecek. Genelkurmay Başkanı Necdet Özel daha sonra ABD Savunma Bakanı Leon Panetta'yı ofisinde ziyaret edecek.

DEMPSEY'İN EVİNDE AKŞAM YEMEĞİ

ABD Genelkurmay Sözcüsü McIllnay, Orgeneral Özel'in Perşembe günü son olarak, Orgeneral Dempsey ve eşi Deanie'nin evinde verecekleri akşam yemeğine katılacağını sözlerine ekledi.

ntvmsnbc

Bu haber 707 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    9,475 µs