En Sıcak Konular

Yıldırım'a rakip çıktı

8 Mayıs 2012 17:07 tsi
Fenerbahçe Kulübü Kongre Üyesi Murat Çelikel başkanlığa aday olduğunu açıkladı...

Çelikel, Hilton Oteli'nde düzenlediği basın toplantısında başkanlığa aday olduğunu duyurdu.

3 Temmuz 2011'den sonra yaşananların Fenerbahçe Kulübü'nün sağlıklı bir yönetime olan ihtiyacını daha da net bir şekilde ortaya koyduğunu belirten Çelikel, ''Fenerbahçe Spor Kulübü'nün hak ettiği gibi yönetilmesi, ancak ve ancak 'Bir işi iyi yapmamaktansa hiç yapmamayı tercih ederim' diyenlerin söz sahibi olmasıyla mümkündür. Fenerbahçe Spor Kulübü'nün geleceği için tarihi önem taşıyan bu seçim öncesinde, Fenerbahçemizin içinde bulunduğu hepimizin malumu olan sıkıntıların bir daha yaşanmaması ve geleceğe çok daha büyük hedeflerle yürüyebilmesi için başkanlığa aday olduğumu tüm camiamıza saygılarımla duyurmaktayım'' diye konuştu.

Öncelikli hedeflerinin, mücadele edilen her alanda başarı olduğunu dile getiren Çelikel, ''Ortada alınacak bir kupa varsa bunun ilk talibi daima Fenerbahçedir, Fenerbahçe olmalıdır. Fenerbahçe adı daima en yukarda, en güçlü, en temiz olmalıdır'' dedi.

''Başkanlık bir bayrak yarışıdır''

İçinde bulunulan yıpratma sürecinin atlatılıp ortadan kaldırılmasının en az sportif başarı kadar önemli olduğunu kaydeden Çelikel konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Bütün bunları gerçekleştirecek ekonomik güce sahip olmanız ve bu gücü doğru yönetmeniz de gerekmektedir. Ben ve ekibim bu onurlu göreve aday olmadan önce, gerek içinde yaşadığımız sıkıntılı dönemi aşmak, gerek sportif başarıda sürekliliği sağlamak, gerekse ekonomik büyüklüğümüzü artırmak adına yapılması gereken tüm çalışmaları gerçekleştirmiş, yol haritasını çizmiş olarak karşınızdayız. Fenerbahçe Spor Kulübü halkındır. Bu kulübün gerçek sahipleri 30 milyonu aşkın taraftarımızdır. Fenerbahçe Spor Kulübü'nde başkanlık ise bir bayrak yarışıdır. Bu bayrağı 105 yıldır taşıyan tüm başkanlarımıza sevgi, saygı ve minnet duygusu taşımaktayız. Bizler de bu bayrağı devraldığımızda onur ve gururla taşıyacak, daha yüksek zirvelerde yer almasını sağlayacak ve zamanı geldiğinde aynı gururla teslim edeceğiz.''

İşadamı Çelikel, genel kurulun kendisine yaklaşımının nasıl olacağı konusunda düşüncelerinin sorulması üzerine, ''Aziz Yıldırım'ın tutuklu olmasından dolayı haklarını gerçekten savunamaması ve yönetim kurulunun da almış olduğu hatalı kararlardan dolayı aday oldum. Başkan olduğumda inşallah Aziz Bey'in haklarını sonuna kadar savunacağım'' şeklinde konuştu.

Kulübün mali tablosu konusunda bilgisi olup olmadığı sorulan Çelikel, ''Mali tabloyu hala inceliyoruz. Çok büyük bir yıkıntı görünmüyor. Çok büyük bir problem olmayacağını tahmin ediyorum'' dedi.

Aziz Yıldırım'ın tutuklu olması dolayısıyla kongrede karşısında bulunamayacağını nasıl değerlendirdiği sorusuna da başkan adayı Çelikel, ''Birlikte el ele poz verip resim çektirmeyi çok isterdim. Olmadı, olmayacak gibi de görünüyor. Gönül isterdi ki Sayın Başkan da aramızda olsun ve beraber demokratik bir yarış olsun'' şeklinde yanıt verdi.

''Adaylığınız bir bölünme midir?'' sorusuna ise Murat Çelikel, ''Bu bir bayrak yarışıdır. Niçin bölünme diye bakılıyor bu olaya. 100 seneyi aşkın süreden beri Fenerbahçe'nin başkanları görev alıyor, devrediyor, yeni başkan geliyor. Bu bir bayrak yarışı. Bundan daha demokratik bir şey olamaz'' şeklinde cevap verdi.

Murat Çelikel Kimdir?

Riva Otelleri, Riva Enerji, CKC şirketlerinin sahibi olan Murat Çelikel 1964 yılında İstanbul'da doğdu.

1985 yılında Fenerbahçe Kulübü'nde kongre üyesi olan Çelikel, 1986 ve 1987 yıllarında İstanbulspor'da başkanlık yaptı.

Bir dönem Fenerbahçe 2000 Derneği'nin başkanlığını da yapan Çelikel evli ve 2 çocuk babası.

(AA)



Bu haber 565 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,957 µs