En Sıcak Konular

Meclis lokantasındaki yoğunluğa Çiçek el attı

8 Mayıs 2012 17:05 tsi
TBMM Başkanı Cemil Çiçek, bazı milletvekillerinin, TBMM üyeler lokantalarındaki yoğunluk nedeniyle yeterli hizmet alamadıkları, yer bulmada sorun yaşadıkları şikayeti üzerine önlem aldı.


Bazı günler 3 binden fazla  kişinin yemek yediği Meclis üyeler lokantalarından, bundan sonra sadece milletvekilleri, eş ve çocukları, beraberinde gelen misafirler, eski milletvekilleri, parlamento muhabiri kartı taşıyanlar yararlanacak. Artık öğrenci grupları da lokantalarda yemek yiyemeyecek.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, lokantaların kullanımına ilişkin bir genelge yayımladı. Genelge, lokantaların girişlerine asıldı.

Çiçek, genelgede, bazı milletvekillerinin, son günlerde üyeler lokantalarında yeterli hizmet alamadıkları ve yer bulmada sorun yaşadıklarını kendisine ilettiğini kaydetti. Çiçek, bu nedenle yaşanan sorunları ve çözümleri, milletvekilleriyle paylaşmak istediğini ifade ederek, üyeler lokantalarında büyük salonda 236, ara salonda 96, alt salonda 134 olmak üzere, toplam 466 kişilik kapasite bulunduğunu belirtti.

Meclis Başkanı Çiçek, üyeler lokantalarının, 3 saat içinde ortalama 2 bin kişiye hizmet verirken, özellikle partilerin grup toplantılarının yapıldığı günlerde bu sayının 3 bin kişiyi aştığını, bu durumun hizmet kalitesinin düşmesine neden olduğunu kaydetti.

Üyeler lokantalarının büyük ve ara salonlarında, TBMM personelinin yanı sıra TBMM'ye gelen ziyaretçilerin de yararlandığına işaret eden Çiçek, bu durumun milletvekillerinin yer bulamamalarına, servise tam hazırlanamamış masalara oturmak zorunda kalmalarına neden olduğunu ifade etti.

Çiçek, üyeler lokantalarında, danışmanlarca önceden masa tutulmaması konusunu ise milletvekillerinin takdirine bıraktığını bildirdi.

Lokantaların, öncelikle personel, danışmanlar ve korumalar tarafından kullanılmasının da sıkça yaşanan bir sorun olduğuna işaret eden Çiçek, ''Bunun ortadan kaldırılması amacıyla bakan korumaları üyeler lokantaları ana salonda, diğer korumalar ve TBMM personeli, ancak kendileri için ayrılmış lokantalardan faydalanabileceklerdir'' dedi.

-1 ayda 5 bin 407 öğrenciye yemek hizmeti-

Çiçek, TBMM'ye ziyarete gelen öğrenci gruplarının da yemek talebinde bulunduğunu, bu grupların taleplerinin de 11.00-11.30 saatleri arası ya da saat 14.30'dan sonra karşılanmaya çalışıldığını kaydetti. Çiçek, buna rağmen bazı milletvekillerinin servis başladıktan sonra saat 12.00-14.30 arasında da lokantalara öğrenci grupları getirmesiyle, aşırı yoğunluk oluştuğunu, bu nedenle hizmetin büyük ölçüde aksadığını ifade etti.

Üyeler lokantalarında 1-30 Nisan tarihleri arasında 5 bin 407 öğrenciye yemek hizmeti sunulduğunu bildiren Çiçek, bu sayıya milletvekilleriyle gelen öğrencilerin dahil olmadığına dikkati çekti. Çiçek, öğrenci gruplarının lokantalardan hizmet almasının, aşırı yoğunluğa neden olduğu için bu uygulamanın kaldırılmasına karar verildiğini vurguladı.

-Adisyon danışmana, hesap vekile-

Milletvekillerinin, seçmenlerinin yanı sıra illerindeki vali, kaymakam, rektör, il, ilçe başkanı, teşkilat yöneticileri, işadamları gibi ziyaretçilerinin de bulunduğuna işaret eden Çiçek, milletvekillerinin komisyonda, Genel Kurul'da ya da Meclis dışında olduğunda, misafirlerini danışmanları aracılığıyla lokantaya gönderdiğini anımsattı. Çiçek, bu durumun kimi zaman danışmanların keyfi hareket etmesine de imkan tanıdığını ifade ederek, ''Danışmanların bazıları kendi misafirlerini milletvekili misafiri diye lokantaya getirmektedir. Bu tür keyfiliğin önüne geçmek için ilgili personele yeni uygulamayla sadece adisyon imzalatılacak, hesap ise milletvekillerine gönderilecektir. Milletvekillerine üst seviyede ve sorunsuz olarak hizmet sunulabilmesi için ana bina alt katta bulunan üyeler lokantasında sadece milletvekillerine, ana bina üst zeminde bulunan üyeler lokantalarında milletvekillerine, eş ve çocuklarına, beraberinde gelen misafirlerine, TBMM eski üyelerine, parlamento muhabiri kartı taşıyan basın mensuplarına hizmet verilecektir'' ifadesine yer verdi.

Kaynak: AA



Bu haber 632 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,646 µs