En Sıcak Konular

Gaziantep'te İsrail çipli kuş bulundu

8 Mayıs 2012 14:13 tsi
Gaziantep'te ayağındaki halkada İsrail yazılı olan ve seri numarası bulunan bir arı kuşuna rastlandı

Gaziantep'te arıcılar, ayağında küçük bir demir halka bulunan ve üzerinde seri numarasıyla birlikte 'Israel Tel Aviv' yazılı ölü bir arı kuşu ele geçirdi. Arıcılar, kuşun sol burnunda da büyük bir delik olduğunu fark etti. Arı Yetiştiricileri Birliği'ne getirilen kuş, İl Tarım Müdürlüğü'ne teslim edilecek.

Gaziantep Şehitkâmil ilçesi sınırlarında bulunan Arıl Mahallesi'nde arıcılık yapan vatandaşlar, ölü bir arı kuşu buldu. Kuşu inceleyen mahalleli, sağ ayağında, üzerinde 'C43917' seri numaralı ve İngilizce olarak 'Israel Tel Aviv' yazılı küçük demir bir halka gördü. Kuşu inceleyen vatandaşlar, sol burnunun da, sağ burna göre daha geniş olduğunu fark etti. Mahalle sakinleri daha sonra kuşu Arı Yetiştiricileri Birliği'ne götürdü.

Gaziantep Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Nebi Koca, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Arıcı arkadaşlar arılarının olduğu yerde bulmuşlar. Bize bildirdiler ve getirdiler. Ayaklarında İsrail yazılı ve seri numarası verilmiş bir çip var. Sağ burnunun da sol burundan 3 katı genişlikte olduğunu gördük. Muhtemelen oraya da herhangi bir şey yerleştirilmiş olabilir. İl Tarım Müdürlüğü'ne bildirdik. Orada gerekli incelemeler yapılacak." dedi.

Normalde hayvanların takibi için bu tür şeylerin olabileceğine dikkat çeken Koca, "Üzerinde İsrail yazısını görünce istihbari bir durum olabilir dedik. İsrail olunca akla bin bir türlü şey geliyor. Ondan dolayı biz İl Tarım Müdürlüğü'ne götürüp bunun detaylı bir şekilde açıklanmasını bekleyeceğiz." ifadelerini kullandı. Daha önce normal arı kuşlarıyla karşılaştıklarını da kaydeden Koca, "Böylesiyle karşılaşmamıştık. Her sene arıcıların başının belasıdır arı kuşları. Ama ayağında farklı bir çipe veya burnundaki farklı bir delik görünce bizi de şaşırttı. Üzerinde İsrail yazısını da görünce biraz daha şüphe uyandırıcı bir durum oldu." değerlendirmesinde bulundu.

Öte yandan, Gaziantep Doğal Hayatı Koruma ve Hayvanat Bahçesi yetkilileri, hayvanat bahçelerinde arı kuşunun bulunmadığını belirtti. Yetkililer, hayvanat bahçelerinde hayvanların takibi için böyle numaralandırmaların olabileceğini dile getirdi.

Bu haber 686 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,476 µs