En Sıcak Konular

CHP yine mahkemeye gitti

8 Mayıs 2012 13:28 tsi
CHP, Şehir Tiyatroları çalışma yönetmeliğinde yapılan değişikliği de yargıya götürdü.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanlığı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nin CHP'li üyeleri, Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Şehir Tiyatroları çalışma yönetmeliğinde yapılan değişikliğin iptali için İstanbul Bölge İdare Mahkemesi'ne başvurdu.
 
CHP İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı ve Büyükşehir Belediye Meclisi’nin CHP’li üyeleri, İstanbul Şehir Tiyatroları’nın çalışma yönetmeliğinin iptali için İstanbul Bölge İdare Mahkemesi’ne başvuruda bulundu. Başvuru öncesi basın açıklaması yapan Oğuz Kaan Salıcı, yaptıkları itirazla yasal haklarını kullandıklarını söyledi. Salıcı, “Mecliste hayır oyu verdiğimiz, itiraz ettiğimiz, gerekçeleriyle birlikte açıkladığımız konuyu yargıya taşıyacağız.” dedi. Konunun sadece CHP’nin yargıya taşımasıyla çözülmeyeceğini söyleyen Salıcı, sanatçıları ve vatandaşları dava açmaya çağırdı.
 
AK Parti’nin toplumun birçok kesimiyle sorun yaşadığını öne süren Salıcı, doktorlarla, işçilerle yaşadığı sorunların ardından en son tiyatrocularla sorun yaşadığını söyledi. Salıcı, “AK Parti şu anda toplumun tüm kesimleriyle kavgalı. Sanki 10 ay önce yüzde 50 oy almış, bu ülkeye istikrar gelmesini temin etmesi gereken hükümet, şu anda üzerinden 10 ay geçmemiş gibi her gün gösterilerle, protestolarla karşı karşıya.” şeklinde konuştu.
 
Dünyanın hiçbir yerinde sanatın özelleştirilemeyeceğini savunan Salıcı şöyle konuştu: “Sanata devlet sahip çıkar, katkı verir ama o sanatın nasıl icra edileceğine de karışmaz. O sanatçının kendi karar vermesi gereken şeydir. ‘Ben sana parasını veriyorum dolayısıyla benim anladığım şekilde sanat yapacaksın’ anlayışı sadece 2012 yılında Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın zihninde kalmış bir anlayıştır. Böyle bir sanat anlayışı olmaz.”
 
Bölge İdare Mahkemesi’ne yapılan başvuruda, yürürlükten kaldırılan yönetmeliğin ilk maddesinde Şehir Tiyatroları için “bir sanat kurumudur” ibaresi yer almasına rağmen, yeni yönetmelikte ise “şube müdürlüğü” ifadesinin yer aldığı belirtildi. Dilekçede, bu değişiklikle Şehir Tiyatroları’nın tiyatro eseri üreten bir kurum olmaktan çıkacağı ileri sürüldü.
 
Yeni yönetmelikle Şehir Tiyatroları’nın sanatçı çoğunluklu olan Yönetim Kurulu’nun bürokrat ağırlıklı bir hal alacağı ifade edilen dilekçede, yine yeni yönetmelikle Yönetim Kurulu Başkanı olmadığı zaman toplantılara yönetim kurulu üyesi olarak öngörülmüş olan Kültür ve Sosyal İşleri Daire Başkanı’nın Başkanlık yapacağı belirtilmiştir. Yani Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Yönetim Kurulu’nda etkisiz bir göreve getirilmiştir.” ifadeleri yer aldı.
 
cihan


Bu haber 520 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,978 µs