En Sıcak Konular

''Başkanlık sistemini uygun bulmuyoruz''

8 Mayıs 2012 12:47 tsi
MHP lideri Bahçeli, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye'nin bugünkü siyasi ve sosyal ortamı içerisinde başkanlık sistemini uygun bulmadıklarını söyledi.
 
Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısı'ndan çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı.
 
Bir gazetecinin, ''Başkanlık sistemiyle ilgili yeni bir tartışma başladı. Sizin değerlendirmeniz ne olacak bu konuda?'' sorusu üzerine Bahçeli, ''MHP olarak geçmiş dönemde Türkiye'nin gündemine sunulmuş olan başkanlık sistemi üzerinde görüşlerimizi çok net olarak ifade etmiştik. Türkiye'nin bugünkü siyasi, sosyal ortamı içerisinde başkanlık sistemini uygun bulmuyoruz. 'Parlamenter sistemle Türkiye hedefe doğru yürümelidir' düşüncesini hala paylaşıyoruz'' diye konuştu.
 
Bahçeli, bir başka gazetecinin, ''Zamanlamayı manidar buluyor musunuz?'' sorusunu şöyle yanıtladı:
 
''Artık Sayın Başbakan ve yol arkadaşlarının bu usulü, alışkanlık haline dönüşmüştür. Mutlaka, yurtdışına çıkarken kendisini unutturmayacak bir konuyu ülkenin gündemine vermektedir. Partisinin üst yöneticileri ile yandaş medyalar aracılığıyla dönünceye kadar bu da tartışılmaktadır. Her gidişinde bunu yapıyor. Bunları normal karşılamak lazım. Medya da bu kadar aşırı bir şekilde olağanüstü bir anlam yüklememelidir. Dershanelerin kapatılması konusu böyledir, tiyatro konusu böyledir, başkanlık sistemi böyledir ama bozuk sütü bir türlü ağzına almıyor. Bunlar üzerinde dursa daha gerçekçi politika üzerinde faaliyetini sürdürmüş olur.''
 
''Yeni anayasa çerçevesinde, başkanlık sistemi gündeme gelecektir. Sizin için bu uzlaşmazlık noktası olabilir mi?'' sorusuna Bahçeli, ''O onların bileceği iş. Biz düşüncelerimizi yazım aşamasına gelen bir çalışma bütünlüğü içinde samimi olarak toplantılara sunacağız. Her görüşümüzün arkasında kararlı bir şekilde durup, masadan kalkmayacağız'' yanıtını verdi.
 
''Haşimi hakkında İnterpol tarafından kırmızı bülten çıkarıldı. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?'' sorusu üzerine Bahçeli, ''Onu Sayın Dışişleri Bakanı açıklasın. Kırmızı bültenli olarak nerede olduğu biliyorlar herhalde. Yardımcı olsunlar'' dedi.
 
''28 Şubat ile bugün dördüncü aşamaya geçildi. Neler söylerseniz?'' sorusunu Bahçeli, ''Dalgalar son buluncaya kadar, su istikrara kavuşuncaya kadar sürdürülsün ve artık 'Türkiye gündeminde bu ve buna benzen olaylardan kurtulsun' düşüncesindeyiz'' şeklinde yanıtladı.

trthaber


Bu haber 589 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,131 µs