En Sıcak Konular

AK Parti doğunun nabzını tutacak

8 Mayıs 2012 12:44 tsi
AK Parti, yeni anayasa perspektifinde Kürt sorununu değerlendirmek için önemli bir çalışmayı hayata geçirdi.

4 komisyon Doğu ve Güneydoğu’daki 10 ilde toplumun tüm kesimleriyle görüşecek. Hazırlanacak rapor, Başbakan Tayyip Erdoğan’a sunulacak.

AK Parti, yeni anayasahazırlık çalışmaları çerçevesinde çoğunluğu Güneydoğulu milletvekillerinden oluşan 4 komisyonla önemli bir çalışma başlattı. 10 ilde yapılan görüşmeler çerçevesinde hazırlanacak rapor, Başbakan Erdoğan’a sunulacak. ÇoğunluğuKürt ve Doğu ve Güneydoğu milletvekillerinden oluşan 20 AK Partili, Kürt sorununda çözümve beklentileri masaya yatırıyor. İstanbul, Diyarbakır, Erzurum, Ağrı, Kars, Mardin, Siirt, Hakkâri, Şırnak ve Batman’da görüşmeler yapacak grup önceki günBatman’a gitti. Amaç bölgedeki tüm siyasi parti temsilcileri, yerel yöneticiler, halk ve terör mağdurlarıyla görüşerek Kürt sorununun çözümü için beklenti ve acil olarak yapılması gerekenleri ortaya çıkartmak.

MASA BAŞI RAPOR DEĞİL

İstanbul Milletvekili Feyzullah Kıyıklık başkanlığındaki komisyonda Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, Siirt Milletvekili Osman Ören,Mardin Milletvekili Abdurrahim Akdağ ve Batman Milletvekili Ziver Özdemir yer alıyor. Batman’da sivil toplum kuruluşları, meslek odaları, kanaat önderleri ve basınmensuplarıyla görüşen ekip, Kürt sorununun çözümüye ilgili görüşleri not etti. Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, her grubun meselenin farklı bir yönüyle ilgilendiğini belirterek "Masa başında değil demahalline gidip gruplarla, derneklerle konuşarak rapor hazırlamak istiyoruz. Her fikirden isim ve düşünce kuruluşuyla bir araya geleceğiz" dedi.

ZAMANA YAYILACAK MESELE DEĞİL

Ensarioğlu, komisyonun belli bir takviminin olmadığını, birkaç ay içinde raporu tamamlamak istediklerini vurguladı. Ensarioğlu, “Kürt sorunu daha fazla ertelenecek, zamana yayılacak bir mesele olmadığı için en kısa sürede toparlamayı hedefliyoruz. Beklenti ve çözüm önerilerini bir araya getirmek istiyoruz. Bu, yeni anayasa çalışmalarına da yansıyacak" şeklinde konuştu. Komisyonların bölge halkının yanı sıra sivil toplum kuruluşları, aralarında BDP’li yöneticilerin de olduğu belediye başkanları ve siyasi parti temsilcileri ile terör mağduru isimlerlerle görüşmeler yapacağı belirtildi.

Bölgede yakından tanınan Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, "Her fikirden isim ve düşünce kuruluşuyla bir araya geleceğiz" dedi. 

Bu haber 541 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,434 µs